Audrey Dana 46 let


Audrey Dana studovala herectví v Orléans, Paříži a New Yorku, kde strávila dva roky. Za roli ve snímku Clauda Lelouche ROMAN DE GARE (2007) byla nominována na Césara jako nejnadějnější herečka. Je provdaná za francouzského režiséra Mabrouka El Mechri.

Vedle herectví se věnuje i scénáristice a režii, je autorkou dvou krátkých filmů 5 À 7 a LA TROTTEUSE (oba z roku 2008. V roce 2010 se objevila po boku své sousedky Emmanuelle Béart ve filmu NOUS TROIS, spoluprcovala s Bertrandem Blierem na komedii CINKOT LEDU a znovu se potkala s Claudem Lelouchem v dramatu CES AMOURS-LÀ.


21.9.1977
Francie
Audrey Dana csfd

Les Âmes SœursPacientL'Ami qui n'existe pasLes Choses humainesPovolání mého otceConvoi exceptionnelLa Vérité si je mens ! Les débutsChacun sa vieKdybych byla klukKnockBoomerangPension complèteLa RitournelleSex v PařížiDenisLe Métis de DieuLes Jeux des nuages et de la pluieTorpedoLe Secret de l'enfant fourmi600 kilo zlataI pro lásku se zabíjíNous troisZvonění leduAch, to libidoLa Différence, c'est que c'est pas pareilTellement prochesWelcomeChacun son cinémaDnes v noci spím u tebeKde se cesty křížíNos amis les TerriensLa Vie devantLe VoyageurPour SarahJoséphine, ange gardienLa Comédie dans tous ses étatsInvitation sur le PlateauMuži na pokraji nervového zhrouceníAu Field de la nuitMa plus belle émotion de tournageRencontres de cinémaVivement dimanche prochainThé ou café


Aktualizace osobnostního profilu Audrey Dana: 30.10. 2023 08:31