Edward Winter (1937 - 2001)


Edward Dean Winter se narodil 3.června 1937 ve Ventuře v Kalifornii. Připisují se mu představení ve stovkách televizních show a některé filmy. Jeho hlavně známý jako paranoidní tajný agent plukovník Flagg v televizním seriálu M *A *S *H (Objevil se v sedmi epizodách během 11 let natáčení). Dříve, než vystoupil jako plukovník Flagg, objevil se v seriálu jako kapitán Halloran. S největší pravděpodobností to nebyla chyba a kapitán Halloran byl jen jedním z mnoha přestrojení, které Flagg používal. Když se totiž v jednom díle seznámí se Sidneym Freedmanem, tak se zmiňuje, že už spolu hráli poker - toto ostatně potvrzují i reakce fanoušků). Také hrál paranoidního úředníka, tentokrát agenta FBI v úspěšné sérii MATLOCK.

Edward Winter byl dvakrát nominován na cenu Tony Awards, v roce 1967 jako Herr Ludwig v KABARETU; pak v roce 1969 jako J.D. Sheldrake v PROMISES, PROMISES.

V roce 1990 se objevil v seriálu COLUMBO jako Charlton 'Charlie' Chambers, v roce 1991 v serialu NIGHT COURT, jako Clarence Egan a také v roce 1995 v situační komedii SEINFELD. Edward byla hostem asi každé televizní show během jeho dlouhé kariéry. Zemřel ve Woodland Hills v Kalifonii kvůli komplikacím z Parkinsonovy choroby.


3.6.1937
Ventura, California, USA
8.3.2001
Woodland Hills, Los Angeles, California, USA
Edward Winter csfd

The American ClockHeld Hostage: The Sis and Jerry Levin StoryOver My Dead BodyMike Hammer: Murder Takes AllFrom the HipNěkde musí být poníkPerry Mason: Případ jeptiškyStrandedVánoční dárekMisfits of ScienceLost Honor of Kathryn Beck, TheSíla láskyPorky II: Den poté25th Man, TheFamily in BlueThe Adventures of PollyannaThe First TimeWait Until DarkFly Away HomeJoe Dancer: Hořká pilulkaMother and Daughter: The Loving WarScarlett O'Hara War, TheSezóna proměnRendezvous HotelNever Con a KillerRodinné setkáníThe Girl in the Empty GraveEleanor and FranklinSpecial DeliveryThe Invasion of Johnson CountyDisappearance of Flight 412, ThePohled společnosti ParallaxBig DaddyBostonský případThe Angry BeaversSkutečná dobrodružství Jonnyho QuestaWeird ScienceShow Jerryho SeinfeldaDuckman: Private Dick/Family ManKrok za krokemVeselé obludySaved by the Bell: The College YearsHerman's HeadColumboKvítkoOver My Dead BodyThe Family ManPřípady otce DowlingaThe Golden GirlsEmpty NestJake a Tlusťoch


Aktualizace osobnostního profilu Edward Winter: 31.10. 2023 07:09