Columbus Short 41 let


Všestranný umělec a herec, celým jménem Columbus Keith Short Junior, se narodil 19. září 1982 v Kansasu ve státě Missouri. Ve věku 5 let se společně s rodinou přestěhoval do Los Angeles, kde se poprvé setkal s herectvím. Začal hrát v divadle pro mládež a později se ještě jako teenager objevil hned v několika televizních reklamách. Filmovému průmyslu přizpůsobil i vzdělání a vystudoval uměleckou školu Orange County High School of the Arts v Kalifornii, která má absolventy připravovat na dráhu profesionálního umělce. Vzdělání však musel dokončit o dva měsíce dříve, aby stihl turné s hudebně-tanečním uskupením Stomp.

V profesním životě se později dostal na křižovatku. Měl zkušenosti s hudbou, choreografií i herectvím, a protože se nedalo plně věnovat všemu, byl postaven před rozhodnutí co dál. Vybral si svět filmu, který je, jak sám říká, jeho největší vášní. Před kamerou se tak poprvé objevil v roce 2004 jako jeden z tanečníků v hudebním snímku NAKLÁDAČKA, kde si zahrál s později již bývalou manželkou Tanee. Následujícího roku to byla role vojáka ve Spielbergově scifi VÁLKA SVĚTŮ nebo epizodní postavy v seriálech POHOTOVOST a SOUDKYNĚ AMY.

V roce 2006 se objevil v několika pokračováních dalších seriálů, a to THAT´S SO RAVEN a STUDIO 60. V dalších letech už svět seriálů pomalu opouštěl a převažovat začaly jednoznačně filmy. Ztvárnil jednoho ze studentů v komedii BEZVA VEJŠKA s Justinem Longem. Hlavní role se dočkal hned o rok později v muzikálním dramatu DIVOKÝ STOMP, kde plně uplatnil své pohybové nadání. Během roku 2008 si Columbus zahrál i v trochu odlišném žánru, a to v remaku španělského horroru KARANTÉNA, kde si dal dostavení se zombiemi jako policista Danny Wilensky.

Velká šance na něj čekala v roce 2009. Přestože producenti snímku OZBROJENI A NEBEZPEČNI, oslovili kvůli roli řidiče obrněného vozu několik hollywoodských hvězd nejtěžšího kalibru, za volant nakonec usedl Columbus. Sám se totiž tvůrcům nabídl a přesvědčil je, že právě on je pro film ten pravý. Velice se těšil na spolupráci s režisérem Antalem, jehož obdivuje stejně jako jeho snímky MOTEL SMRTI a REVIZOŘI. Film i přes zvučný herecký ansábl však nakonec naneštěstí na výraznější úspěch nedosáhl. Ještě téhož roku se objevil vedle Kate Beckinsale v krimi thrilleru BÍLÁ SMRT.


19.9.1982
Kansas City, Missouri, USA
Columbus Short csfd

Life Without Hope: A New ChapterPrince of DetroitSistersStay OutRemember Me: The Mahalia Jackson StoryScott FreeCalifornia LoveTrue to the Game 3Gena's StoryInfluenceAtoneDear FrankArmedAmerican ViolenceTrue to the GameDefinitely DivorcingFear FilesLucky GirlMr. RightThe Girl Is in TroubleDivoký Stomp 2: Nová generaceHorší než smrtParchantiBílá smrtOzbrojení a nebezpečníCadillac RecordsKaranténaDivoký StompSpolečné VánoceBezva vejškaNežádej svůj poslední tanec 2Válka světůNakládačkaWicked CitySkandálStudio 60PohotovostThat's So RavenSoudkyně AmyA Light in the Darkness


Aktualizace osobnostního profilu Columbus Short: 13.3. 2024 07:54