Maurice Evans (1901 - 1989)


Maurice Evans, který se narodil 3. června 1901 v anglickém Dorchesteru, získal zásluhy coby průkopník úprav divadelních her Williama Shakespeara pro potřeby televizní obrazovky. Na jevišti debutoval jako herec v roce 1926 a v roce 1934 se přidal k věhlasné Old Vic Company. Dodnes je nejvíce znám jako protagonista, ale též dramaturg adaptací Shakespearových děl v americké televizi.

Objevil se též ve slavném hororu Romana Polanského ROSEMARY MÁ DĚŤÁTKO (ROSEMARY´S BABY - 1968) a svou poslední roli ztvárnil na televizní obrazovce v detektivce podle Agathy Christie ZÁHADA V KARIBIKU (A CARIBBEAN MYSTERY - 1983), který natočil Robert M. Lewis. Maurice Evans zemřel v roce 1989.


3.6.1901
Dorchester, Dorset, England, Velká Británie
12.3.1989
Rottingdean, Východní Sussex, England, Velká Británie
Maurice Evans csfd

Záhada v KaribikuTuxedo WarriorThe Girl, the Gold Watch & EverythingCvokThe Canterville GhostTerror in the Wax MuseumThe Six Million Dollar Man: The Solid Gold KidnappingDo nitra Planety opicThe Brotherhood of the BellThe Body StealersU.M.C.Planeta opicRosemary má děťátkoTarzan and the Four O'Clock ArmyJack of DiamondsLos traidores de San ÁngelOne of Our Spies Is MissingVálečníkMacbethThe TempestDial M for MurderTwelfth NightTaming of the Shrew, TheThe Good FairyDream GirlThe Devil's DiscipleKing Richard IIMacbethHamletPříběh Gilberta a SullivanaAndrocles and the LionKind LadyBypass to HappinessCheckmateVánoční koledaThe Only GirlThe Path of GloryWedding RehearsalMarry MeRaise the RoofShould a Doctor Tell?White CargoColumboV ulicích San FranciscaThe Mod SquadBatmanBewitchedHallmark Hall of FameMaking Apes: The Artists Who Changed FilmBatmania from Comics to ScreenDafni (Panagia Hrysodafniotissa)Cupboard LovePat Boone in HollywoodThe 13th Annual Primetime Emmy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Maurice Evans: 15.3. 2024 18:07