Jan Šantroch 45 let


Jan Šantroch vystudoval nejprve herectví a poté studoval režii na DAMU a na FAMU. V letech 2000–2010 hrál a hostoval v několika pražských i oblastních divadlech (Divadlo Komedie, Divadlo Na Fidlovačce, Divadlo Gong, Letní shakespearovské slavnosti, Městské divadlo v Mladá Boleslavi).

Jako režisér a scenárista debutoval v roce 2009 svým studentským filmem Snění o samotě v hlavní roli s Markem Němcem a Josefem Somrem, který vznikl v dílně Jana Němce a Petra Marka na katedře režie FAMU.

Natáčí hudební klipy a reklamní spoty a vyzkoušel si i několik profesí u filmu v oblasti režie a produkce. V roce 2012 natočil krátkometrážní snímek Kytka, který se promítal na několika festivalech (Festival international du film d'Aubagne, Skena Up apod.). Jeho absolventský film Priority s Robertem Jaškówem byl vybrán do užšího výběru na Cenu Magnesia za nejlepší studentský film roku 2014.


20.3.1979
Jan Šantroch csfd

BrechtVe stínuTambyllesJarmareční boudaKuličky...a bude hůřRestaurace U princeClochemerleDobré zprávyDáma a KrálSpecialisté1. MISESlunečnáModrý kódOhnivý kuřeMordpartaPolicie ModravaRanč U Zelené sedmyB + FKytkaPřed domemThe NotePrioritySnění o samotě


Aktualizace osobnostního profilu Jan Šantroch: 20.3. 2024 01:37