Jean-Pierre Kalfon 85 let


Bytostný rebel a bohém pohrdl kariérou lékaře nalinkovanou rodiči a ve čtyřicátých letech prchl z rodné Paříže do Belgie, kde si vydělával jako pouliční muzikant a kreslíř na chodnících. Tříměsíční vězení za falzifikát dokladů mohlo mladého divocha obrátit špatným směrem, ale osud rozhodl jinak. Jean-Pierre za vydatné podpory matky začíná studovat dekoratérství a po divadelních kurzech tančí ve Folies-Bergère.

O dekádu později výrazně oživuje svou kariéru rockera, jeho album Black minestrone vychází ještě v roce 1993. Dnes zbaven svých "neřestí", stále příležitostně účinkuje ve filmech (JAK SE NEZTRATIT V L.A. [1998]) i televizi. V SAINT-CYR (2000) ztvárnil Ludvíka XIV. - svou první historickou roli. Mohli jsme ho zaznamenat i v dalších filmech uváděných v naší distribuci: VÁLKA POLICAJTŮ (1979) s Marlène Jobert a Claudem Brasseurem, KONEČNĚ NEDĚLE! (1983) s Fanny Ardant a Jeanem-Luisem Trintignantem, DVOJČE (1984) s Pierrem Richardem nebo SNÍLCI (2003) Bernarda Bertolucciho.


30.10.1938
Paříž, Île de France, Francie
Jean-Pierre Kalfon csfd

Je t'aime, filme-moi!Ce sentiment de l'étéJe m'appelle Hmmm...Miroir mon amourRabínův kocourAsylumParcDans les cordesLidská otázkaVždycky jsem chtěl být gangsterŽivot umělceSuzanneCode 68S.A.C.: Des hommes dans l'ombreNedělej to!Le VeilleurLes BaigneusesSatan refuse du mondeSnílciLuluGamerLa RépétitionSaint-CyrTotal westernJak se neztratit v L.A.Jsem do ní blázenLe Goût des fraisesLe jour et la nuitBůh, milenec mé matky a uzenářův synSto a jedna nocEt demain... HollywoodCoplan: Coplan et la filière ArgentineJesuit JoeLe banquetCorps z'a corpsLa GarçonneFunny BoyHoukání sovyNáhlý závan větruSeptième cielSécurité publiqueÀ l'ombre de la canaille bleueL'amour ou presqueLa nuit porte jarretellesLe déclicDvojčeHorkoL'amour par terreLa Femme ivoireLaisse bétonUlička barbarůHughieKonečně neděle!L'Île bleueLiberty belleNa příkaz králeChassé-croiséHécateNestor Burma, détective de chocRock


Aktualizace osobnostního profilu Jean-Pierre Kalfon: 26.2. 2024 08:19