Michal Čapka 44 let


Pochází z divadelní rodiny, dědeček z Brodku u Přerova byl nadšený ochotník, divadlu se věnují také tatínek Jiří Čapka (Divadlo na Vinohradech, Praha), strýc Vladimír (Národní divadlo moravskoslezské, Ostrava), teta Marcela (Divadlo Petra Bezruče, Ostrava) a bratr Filip (mj. Divadlo Bez Zábradlí, Praha).

Za roli psa v Bulgakovově Psím srdci získal Michal Čapka v roce 2003 Cenu Alfréda Radoka. V roce 2007 zase dostal Michal Čapka Cenu Thálie pro činoherce do 33 let za ztvárnění Trepleva v Čechovově Rackovi a za roli Padraica ve hře Poručíko z Inishmor.

Tato velmi výrazná herecká osobnost se věnuje také hře na kytaru a bicí, Michal Čapka si rád poslechne Toma Waitse, Boba Dylana, Franka Zappu, Rolling Stones, případně současnou taneční, elektronickou hudbu a drum’n‘bass. Ve volném čase se věnuje také fotografování.

Má dvě děti, měsíčně mívá mezi deseti a patnácti představeními. Je velký trémista, před představením bývá velmi nervózní. Nemá žádnou vysněnou roli, přínosnou je pro něj spolupráce s Ivanem Krejčím. Rád by se na jevišti setkal s Jackem Nicholsonem. Oblíbenými filmovými tvůrci herce jsou Quentin Tarantino, Oliver Stone, Pedró Almódovar, ze starších např. P. P. Pasolini.


19.10.1979
Přerov, Československo
Michal Čapka csfd

Stockholmský syndromOstravak OstravskiKdyby byly rybyDoktor pro zvláštní případyMamas & Papas1. MISEModrý kódSpecialistéJá, MattoniVraždy v kruhuBikDýlKriminálka AndělČeské tajemnoRozsudekButy: Silnější klukTři sestrySmířeníBratři KaramazoviLidská tragikomedieRuská zavařeninaTwofoldBouge


Aktualizace osobnostního profilu Michal Čapka: 4.11. 2023 19:26