Amanda Schull 45 let


Amanda měla balet v krvi od mala, její matka Susan Schull je prezidentkou „Ballet Hawaii". Jako malá tedy začala Amanda tančit v taneční škole ''Hawai State Ballet''. Po několika letech získala stipendium na Univerzitu v Indianě, kde studovala balet a žurnalistiku. V San Franciscu začala navštěvovat tamní baletní školu „San Francisco Ballet School". V roce 1999 dostala od této školy nabídku stát se vyučující, kterou okamžitě přijala.

V roce 2006 ukončila kariéru baletky a začala se více soustředit na herectví. Zahrála si v několika televizních seriálech, mezi nejznámější patří Cold Case (Odložené případy, 2003), Lie to Me (Anatomie lži, 2009) a Pretty Little Liars (Prolhané krásky, 2010). Do svého filmu J. Edgar, kde si zahrála po boku Leonarda DiCapria roli Anity Colby, si ji v roce 2011 vybral Clint Eastwood. Další fanoušky si získala především přesvědčivým výkonem v televizní sérii Suits (Kravaťáci) v roce 2013.

V listopadu 2013 byla obsazena do role Cassandry Railly v televizní sérii 12 Monkeys založené na stejnojmenném filmu z roku 1995. Tato série s Amandou Schull v hlavní roli se začala vysílat v lednu roku 2015.


26.8.1978
Honolulu, Hawaii, USA
Amanda Schull csfd

The Blessing BraceletMarry Go RoundOne SummerProject Christmas WishRomantické útočištěLove, Once and AlwaysDevil's GateJá, pomstaZrazenáHunt for the Labyrinth KillerManželství na kšeftImaginary FriendJ. EdgarDívčí válkyMao's Last DancerWomen on TopTanec s vášníV plamenechNámořní vyšetřovací službaRekrutMacGyverKravaťáci12 opicMurder in the First


Aktualizace osobnostního profilu Amanda Schull: 2.11. 2023 12:51