Laura Belli 76 let


Laura Belli je italská herečka, která je známá z necelých třiceti filmů ze sedmdesátých let minulého století. Je rodačkou z Neapole a narodila se ve stejný den, jako další italský herec Roberto Nobile a to 11. listopadu 1947.

V roce 1973 si šťastně „odskočila“ od tématu dramatu a může mi ji vidět v komedii IL FIGLIOCCIO DEL PADRINO, jako dceru Kmotra (Saro Urzì), která se zasnoubí se ctižádostivým gangsterem Musumecim (Franco Franchi).

Nejznámějším je jistě film Umberta Lenziho MILANO ODIA: LA POLIZIA NON PUO SPARARE (1974). Laura hraje krásnou Marilu, dceru bohatého průmyslníka Porrina (Guido Alberti), která je unesena z důvodu výkupného. Film je dokreslen krásnou hudbou Ennia Morriconeho a je znám rovněž pod názvem ALMOST HUMAN. Snímek je plný brutálního násilí a surovosti. S Lenzim opětovně spolupracovala v roce 1979 na filmu OD CORLEONE AŽ PO BROOKLYN, kde hraje Paolu, manželku bývalého komisaře.

Větší popularitu získala díky televizní tvorbě, zejména jako Katherine Sheldon, módní návrhářka zapojená do vyšetřování záhadné vraždy dívky v seriálu LUNGO IL FIUME E SULL´ACQUA (1973). Pětidílný seriál byl založen na románu Francise Durbridge a umístil se na druhém místě, v průměru více než dvacet miliónů diváků na epizodu, v každoročním žebříčku nejpopulárnějších programů. Dále hrála jako Catherine Jobert v HO INCONTRATO UN´OMBRA (1974), nebo je to role Marianne Laforet v seriálu GAMMA (1975). Naposledy se na scéně objevuje v roce 1980 jako Susanna ve filmu OMBRE a jako Doretta v televizním seriálu L´ENIGMA DELLE DUE SORELLE.


11.11.1947
Napoli, Itálie
Laura Belli csfd

OmbreOd Corleone až po BrooklynPorci con la P.38L'uomo di CorleoneÈ stato cosìHanno ucciso un altro banditoCaso Raoul, IlGiorni della chimera, IMilán nenávidí: policie nemůže stříletFiglioccio del padrino, IlIl vicino di casaPolicie se díváPolicie děkujeViaggio di andataEneideNení jenom pohlazeníLa monaca di MonzaSetkání v pouštiStagione dei sensi, LaEnigma delle due sorelle, L'Paura sul mondoCastigoSolo la veritàGammaHo incontrato un'ombraLa porta sul buioLungo il fiume e sull'acquaSegno del comando, IlFantastiCozziFilm


Aktualizace osobnostního profilu Laura Belli: 3.3. 2024 10:33