Wendy O. Williams (1949 - 1998)


Wendy O. Williams se narodila 28. května 1949 v Rochesteru, v New Yorku, jako Wendy Orleans Williams. Tanečnice z newyorských klubů, Wendy, v sobě měla taneční vlohy již od dětství. Svou první televizní show si odbyla již v šesti letech. V taneční škole ji svazovali nohy disciplínou a to nebylo nic pro ni. Vyjela si na dlouhý trip do Evropy, kde tančila po barech a vydělané peníze poté řádně rozfofrovala. Do New Yorku se vrátila v roce 1978, přijala několik nabídek tanečních klubů a zanedlouho se potkala s Rodem Swensonem. Její kontroverzní vystupování během vlastní taneční vložky, kdy Wendy chrlila do mužského publika vlny nadávek a dělala přitom obscénní show, vyburcovala Swensona k myšlence postavit Wendy do čela skupiny, která vyprovokuje hudební svět. Vznikli PLASMATICS, a jelikož největší provokace vzbuzoval jak hudebně, tak výrazově punk rock, vrhli se právě na tento styl. První regulérní koncert si skupina odbyla 26.7. 1978 ve věhlasném klubu CBGB v New Yorku. V témže roce dostali fanoušci kapely první dárek v podobě singlu, na kterém byla píseň ,,Butcher Baby" a koncertní trháky ,,Fast Food Service" a ,,Concrete". Samotné koncerty kapely byly jedním velkým demoličním aktem, během něhož PLASMATICS rozbíjeli na pódium dovlečené rekvizity (televize, rádia, nábytek) a servírovali zběsilý punk.

Život po PLASMATICS již nebyl pro hlavní hrdinku našeho příběhu tolik vzrušující. Určitě ji potěšilo, když byla v roce 1985 nominovaná na cenu Grammy v kategorii  ,,Rocková zpěvačka roku". Magazín People ji dokonce vyhodnotil jako nejzajímavěji oblékanou osobnost rocku. Koncem osmdesátých let se Wendy a Rod přestěhovali do klidného Connecticutu, kde koupili dům. Wendy zanechala kariéry, pracovala na zahradě domu a vrhla se na zdravou výživu. Spolupracovala i s firmou, zabývající se prodejem vegetariánské potravy. Zahrála si epizodní role v několika filmech, tím posledním byl ,,Reform Schools Girl" a jeden z dílů seriálu ,,MacGyver".

Pouhých osmačtyřicet let stačilo Wendy Orleans Williams k pobytu na zemi. V pondělí 6.4. 1998 vzala do své ruky pistoli a nadobro se vším skončila. Wendy zanechala dopis a poslední vůli. V dopise píše, že Roda velmi miluje, ale že nemá sílu žít dál. Ta, která dala svým účesem punk rocku kredit, odešla.....Zbyly jen nahrané desky, tuny zdemolovaných rádií, televizorů, automobilů a vzpomínky. Kdy asi porodí hudební svět další ,,Queen of shock rock"?


28.5.1949
Rochester, New York, USA
6.4.1998
Storrs, Connecticut, USA
Wendy O. Williams csfd

Pucker Up and Bark Like a DogDívčí nápravná školaCandy Goes to HollywoodMacGyverThe New Adventures of Beans BaxterPlasmatics - Live! Rod Swenson's Lost Tapes 1978-81No more heroes - de fotograaf Kees TabakWendy O. Williams and The Plasmatics: 10 Years of Revolutionary Rock and RollPunk TV No1Plasmatics: Pier 62Queen: Magic Years, Volume Three - A Visual AnthologyWendy O. Williams: Bump 'n' GrindWendy O. Williams - Reform School GirlsWendy O. Williams - It's My LifePlasmatics - The DamnedPlasmatics - Monkey SuitHeadbangers BallSCTV Network 90Tomorrow Coast to Coast


Aktualizace osobnostního profilu Wendy O. Williams: 15.3. 2024 16:13