Tina Weymouth 73 let


Americká zpěvačka a baskytaristka Martina Michèle Weymouth je známá jako členka postpunkové kapely Talking Heads a vystupuje pod jménem Tina Weymouth.

Během studia na Rhode Island School of Design se seznámila s bubeníkem a svým budoucím manželem Chrisem Frantzem a zpěvákem Davidem Byrnem a společně založili skupinu Artistics. Po dokončení studia se všichni přestěhovali do New Yorku, kde Tina natrvalo přechází na baskytaru, jelikož se jim nedařilo sehnat basáka. Jako baskytaristka kombinovala minimalistické art-punkové basové linky skupin, jako jsou Wire či Pere Ubu a svými melodickými riffy tak poskytla základ podpisového zvuku Talking Heads.

Během 80. let v době pauzy Talking Heads založila se svým manželem novovlnný projekt Tom Tom Club, se kterým do dnešních dnů stihla vydat 8 alb. S Talking Heads natočila Tina rovněž 8 studiových alb. Když vyšlo najevo, že frontman Byrne neměl zájem o další album, zbytek kapely se sešel bez něj v roce 1996 na albu „No Talking, Just Head“ pod názvem kapely The Heads. Album si však nevedlo dobře a získalo negativní krititky.

V následujících letech Tina hostovala a spolupracovala s feministickou kapelou Le Tigre, virtualními Gorillaz, či s elektropunkovou kapelou Adult. V roce 2002 byla Weymouthová uvedena do Rock and Roll Hall of Fame jako členka Talking Heads.


22.11.1950
Coronado, California, USA
Tina Weymouth csfd

Tak to byloŽeny ro(c)kuSuzi QDare to Be DifferentMichael Jackson's Journey from Motown to Off the Wall20 Feet from StardomLegendy rockuNY77: Mrazivý rok v pekleBlondie: One Way or AnotherGorillaz: Phase One - Celebrity Take Down25 Years of PunkKiss My Grits: The Herstory of Women in Punk and Hard RockWe're Outta Here!Dancing BarefootDancing in the StreetStop Making SenseThe Blank GenerationTalking Heads: Wild Wild LifeTalking Heads: The Lady Don't MindTalking Heads: Burning Down the HouseTalking Heads: This Must Be the Place (Naive Melody)Talking Heads: Storytelling GiantLatto: Big EnergyMariah Carey: FantasyTalking Heads - Once in a LifetimeBad Music Video TheatreWiredSCTV Network 90The South Bank ShowSaturday Night Live


Aktualizace osobnostního profilu Tina Weymouth: 7.5. 2024 10:10