Louise Beavers (1902 - 1962)


Louise Ellen Beavers se narodila v Cincinnati ve státě Ohio. Kvůli nemoci své matky, učitelky Ernestine se rodina následně přestěhovala do kalifornské Pasadeny. Během studia v Pasadeně se Louise věnovala například basketbalu a zpěvu v kostelním sboru. Její matka, která byla také hlasovou trenérkou, jí učila jak využívat svůj hlas a zpívat na koncertech. Po ukončení studia na střední škole začala vystupovat s amatérskou ženskou hereckou skupinou nazvanou Lady Minstrels. Při jednom z těchto vystoupení si jí všiml vyhledavač talentů Charles Butler a nabídl jí, aby zkusila roli ve filmu. Louise se k tomu ze začátku stavěla odmítavě – zejména proto, že Afroameričané byli ve filmech znázorňováni stále ve stejných rolích. I Louise během své herecké kariéry ztvárňovala především role matek, služebných a hospodyň.

V roce 1936 se Louise provdala za Roberta Clarka, který se záhy stal jejím manažerem. Manželé se později rozvedli a znovu vzali. O mnoho let později se jejím dalším manželem stal Leroy Moore, který byl návrhářem interiérů. Manželé spolu žili až do Lousiny smrti. Louise během posledních let života trpěla obezitou a cukrovkou. Zemřela na infarkt v říjnu roku 1962 ve věku 60 let.


8.3.1902
Cincinnati, Ohio, USA
26.10.1962
Hollywood, Los Angeles, California, USA
Louise Beavers csfd

All the Fine Young CannibalsFakta životaThe GoddessTammy and the BachelorGood-bye, My LadyTeenage RebelYou Can't Run Away from ItNever Wave at a WACColorado SundownI Dream of JeanieGirls' SchoolMy Blue HeavenPříběh Jackieho RobinsonaTell It to the JudgeA Southern YankeeFor the Love of MaryGood SamVysněný dům pana BlandingseBanjoLover Come BackYoung WidowDelightfully DangerousBarbary Coast GentDixie JamboreeJdi za chlapciSouth of DixieAll by MyselfDu Barry Was a LadyGood Morning, JudgeJack LondonThere's Something About a SoldierTop ManHoliday InnKaribští pirátiSeven SweetheartsTennessee JohnsonThe Big StreetThe Vanishing VirginianYoung AmericaBelle StarrKisses for BreakfastShadow of the Thin ManSign of the WolfVirginiaI Want a DivorceNo Time for ComedyParole FixerWomen Without NamesMade for Each OtherPrison BaitReform SchoolThe Lady's from KentuckyBrother RatHeadleys at Home, TheLife Goes OnPeck's Bad Boy with the CircusScandal StreetLove in a BungalowMake Way for TomorrowThe Last Gangster


Aktualizace osobnostního profilu Louise Beavers: 24.3. 2024 04:27