Tom Jones 83 let


Tom Jones vlastním jménem Thomas Jones Woodward se narodil 7. června 1940 ve Walesu. Tom Jones je celosvětově znám především jako zpěvák, který prodal přes 100 milionů desek. Často je obsazován jako hvězdný host v seriálech a celovečerních filmech. Jeho Tv show This is Tom Jones vysílaná od roku 1969 se vysílala více jak 14 sezon a objevovala se v nich plejáda tehdejších hereckých a pěveckých legend např. Cher, Fay Dunaway, Joe Cocker, Sammy Davis jr. a mnozí další. Šlo o velmi populární show.

Thunderball nazpíval ke stejnojmennému filmu o agentu 007 se Seanem Connerym a What's New Pussycat je ústřední písní k filmu Co je nového, kočičko? kde hrál hlavní roli Peter Sellers a Romy Schneider. Skladba byla nominována na Oscara stejně jako další Jonesův song, jenž zazněl ve filmové sérii režiséra Blakea Edwardse Pink Panther, konkrétně ve filmu Růžový panter znovu zasahuje. Jednalo se o skladbu Come to me, kdy je Clouseau vystřelen z postele skrze zeď po bitce s Katem.

Jonesova nejznámější filmová role je pravděpodobně ve snímku režiséra Tima Burtona MARS ÚTOČÍ!, kde si zahrál sám sebe jako estrádního umělce v Las Vegas po boku Annette Bening nebo Dannyho DeVitta a Jacka Nicholsona. Objevil se také ve filmu Agnes Brown, který režírovala jeho letitá kamarádka Anjelica Huston. Hlas propůjčil i několika animovaným postavám a tak ho můžete slyšet například v originálním znění ve výtečném animáku Není král jako král. Sám sebe namluvil také v Simpsonových, jelikož Marge je Tomovou největší fanynkou a Maggie nejednou v postýlce tančila na jeho Sexbomb.

Tom Jones je držitelem cen Grammy a několika Brit Awards. V roce 2006 byl povýšen britskou královnou do rytířského stavu a získal tak titul Sir. Sir Tom Jones byl od svých 17 let ženatý s Melindou Trenchardovou až do její smrti v roce 2016. Mluví se o ní jako o milující ženě se železnými nervy, jelikož Jones prý prožil nespočet románků s fanynkami, ale také slavnými kolegyněmi. Mimo jiné prý například s bývalou Miss World Marjorie Wallace, Cerys Matthews, Mary Wilson z The Supremes. Při každém koncertu mu na podium přistálo mnoho dámského spodního oblečení a samotné matky prý chtěly, aby Jones byl prvním mužem jejich dcer.


7.6.1940
Pontypridd, Wales, Velká Británie
Tom Jones csfd

Superheroes Unite for BBC Children in NeedUnder Milk WoodElvis Found AliveNení král jako králAgnes BrownováMars útočí!SmolařiDivoké dítě 2The Ghosts of Oxford StreetEncore!Pleasure CoveCinderella at the PalaceTom Jones: Movin' Up the RiverSavciPlayhouse uvádíKačer DodgersFresh PrinceRight Time, TheSimpsonoviFantasy IslandCillaDee TimeFive O'Clock ClubDiscs a Go-GoOntdek de sterI Can't Give You Anything But Love: The Jimmy McHugh StoryDocumentary Now!Jazz Fest: A New Orleans StoryZvuk 007Class Action ParkPocta Alžbětě II.Mr. Pori JazzJoana Biarnés, una entre totsJools Holland: My Life In MusicJsem AliThe Queen's Diamond Jubilee: BBC Concert at Buckingham PalaceDown by the RiverEric & Ernie: Behind the ScenesGlastonbury 2009BluesSoundstageThe SweatboxParty in the Park 1998Pavarotti & Friends for AfghanistanThe Simpsons: America's First FamilyJerry Springer on SundayJoe Cocker: Have a Little FaithBiographyThis Is Tom JonesHeart of Show Business, TheOmnibusFlashbacks 2: Pop ParadeTom Jones: Live on SoundstageConcert for Diana


Aktualizace osobnostního profilu Tom Jones: 6.4. 2024 03:09