Marieta Orozco 46 let


Katalánská kráska Marieta Orozco se narodila 11. února 1978 v Barceloně. Dnes žije se svým synem na Ibize a vedle herectví pracuje jako módní návrhářka. Marieta je držitelkou španělské filmové ceny Goya za nejlepší herecký objev v ženské kategorii a na svém hereckém kontě má přes 10 filmů a několik menších rolí v španělských seriálech. Jak Marieta sama říká: „Cena Goya neslouží sama osobě k ničemu“. Bohužel totiž netočí filmy tak často, jak by si sama přála; Například svůj předposlední film MENTIRAS Y GORDAS (Lži a klepy), za který získala velice pozitivní kritiku, točila až po 3 letech bez angažmá.

Marieta vystudovala herectví, tanec a zpěv. Již ve 13 letech si zahrála ve filmu CHATARRA („Šrot“ nebo také „Odpad“, 1991), kde hrála dceru hlavní postavy, bývalé kabaretní tanečnice jménem Zabu. Další filmy, ve kterých hrála, jsou BARRIO (Čtvrť, 1998) a KRÁMPACK (2000). Právě za film BARRIO Marieta získala cenu Goya. Další významné filmy, ve kterých si Marieta zahrála jednu z hlavních rolí, jsou FALTES INTERNES (2001) a PAU Y SU HERMANO (Pau a jeho bratr, 2001).

Mezi její nejnovější filmy patří INCONSCIENTES (Podvědomí, 2004), LO MEJOR DE MÍ (To nejlepší ze mě, 2007) a dva filmy z roku 2009 MENTIRAS Y GORDAS (Lži a klepy), a ESTIGMAS (Stigmata).


11.2.1978
Barcelona, Cataluña, Španělsko
Marieta Orozco csfd

Paradise DriftersCrisis, ¿qué crisis?Mentiras y gordasStigmataLo mejor de míEl triunfoEstocolmPodvědomíUklidni se!Honolulu BabyPau i el seu germàKrámpackBarrioChatarraMujeresCuéntame cómo pasóRaquel busca su sitioEl comisarioManuelaBibliofreniaEl apagón


Aktualizace osobnostního profilu Marieta Orozco: 5.5. 2024 03:51