Hafsia Herzi 37 let


Laureátka ceny César, udělované francouzskou Filmovou uměleckou akademií v kategorii nejlepší ženská herecká naděje z roku 2008, Hafsia Herzi, se narodila 25. ledna 1987 ve městě Manosque, v hornaté oblasti Alpes-de-Haute-Provence na jihu Francie. Její rodiče původem nepocházejí z Francie, otec byl Tunisan, zemřel v Hafsiiných deseti letech, matka Alžířanka, tanečnice břišních tanců. Hafsia vyrůstala v početné rodině se svými čtyřmi bratry a jednou sestrou jako šestá z dětí, nejmladší. Studovala v Marseille a svá středoškolská studia ukončila maturitou v roce 2005 (Bac STT - bakalaureát nauky a technologie využívané v terciární sféře). Často se o ní hovoří jako o nové Adjani (viz. Isabelle Adjani).

Od této chvíle Pařížanka, začíná herečka tvrdě pracovat na odstranění svého marseillského akcentu a stává se hvězdou několika produkcí. Kvůli filmu LA GRAINE ET LE MULET přibírá 15 kg, aby v roli obstála co možná nejlépe. Závěrečná scéna týkající se břišního tance vyžadovala pět dní natáčení. Naproti tomu, že byla Hafsia ujišťovaná ve svém výkonu, neuměla tančit tak, jak role vyžadovala a musela během filmu absolvovat kurzy tance. Zraněná, dokonce tančila s dlahou. "Bylo to těžké: pro mou první roli v celovečerním filmu jsem musela přibrat na váze, udělala jsem to proto, že jsem před sebou měla někoho, kdo měl ve mě 100% důvěru. Musela jsem se změnit fyzicky a tančit. Závěrečná taneční scéna mi naháněla obrovský strach. Příprava byla fyzicky velmi náročná. Po natáčení jsem spala celý týden!“

Hafsia nikdy nestudovala nic, ani nenavštěvovala žádné kurzy, související s herectvím, ikdyž tvrdí, že herectví bylo vždy jejím snem. Po natočení LA GRAINE ET LE MULET započala univerzitní studia práva a zároveň konzervatoře. Také pracovala v hodinách přednesu na zjemnění svého marseillského přízvuku.

V souvislosti s dalšími rolemi se rozhodla kolem roku 2007 zaměřit výhradně na kinematografii. Od této doby natáčela se třemi produkčními týmy filmy: RAVAGES (2007) Christopha Lamotteho; FRANÇAISE (2008) Souad El-Bouhatiho a L'AUBE DU MONDE (2009) d'Abbas Fahdela. Dále se objevuje po boku Jeana-Paula Belmonda ve francouzském snímku Francise Hustera UN HOMME ET SON CHIEN/MUŽ A JEHO PES (2009) v podobě mladé uklízečky Leily. A zrodila se hvězda! Následují snímky LE ROI DE L'ÉVASION (2009), zde ztvárnila dospívající dívku Curly Durandot; ANONYMES (2009), DAWAHA (2009) a LES SECRETS (2010) v režii Raja Amariho; JOSEPH ET LA FILLE (2010) Xaviera De Choudense; LE CHAT DU RABBIN (2010) Joann Sfarové a Antoina Delesvauxe a také drama MA COMPAGNE DE NUIT/MÁ SPOLEČNICE ZA TMY (2010) Isabelle Brocardové a Helen Lawrence, které pojednává o architektce (Emmanuelle Béart v hlavní roli) zasažené rakovinou v terminální fázi, která se rozhodne zaměstnat mladou neznámou dívku (Hafsia Herzi). Ta se nachází v prekérní životní situaci, kdy hledá domov a snaží se usadit. Tato dívka pak ženu provází v jejích bolestech do posledního dne.


25.1.1987
Manosque, Francie
Hafsia Herzi csfd

Portraits trompeursBorgoLe RavissementGravitaceTrois nuits par semaineMadame ClaudeÀ l'ombre des fillesSoeursMektoub My Love: IntermezzoPersona non grataTu mérites un amourFleuve noirFéminin PluriellesThis TeacherDes plans sur la comèteL'Amour des hommesMektoub, má láska - Canto UnoSex DollPar accidentCertifiée HalalVálečný příběhExit MarakéšLa MarcheVlastní cestouDědictvíPytel moukyJimmy RivièreLa Source des femmesNevěstinecPour DjamilaRabínův kocourJoseph et la filleMa compagne de nuitDowahaLe Roi de l'évasionFrançaiseL'Aube du mondeMuž a jeho pesSueurKuskusRavagesNotes sur le rirePygmalionnesLe BancKam odložím svou cudnostLa courDobrá matkaMa plus belle émotion de tournageVivement dimanche prochainLa nuit des Césars


Aktualizace osobnostního profilu Hafsia Herzi: 19.11. 2023 20:02