Fenriz


Kultovní osobnost norské blackmetalové scény – Fenriz – se narodil 28. Listopadu 1971 v malém městečku Kolbotn jako Gylve Nagell.

Kromě domovské kapely se Fenriz věnuje i dalším hudebním projektům různých stylů, jmenujme např. Neptune Towers, Storm, Isengard, Red Planet. Také spolupracoval s kapelami Dodheimsgard, Satyricon, Ulver, Thorns a dalšími. Dlouhá léta byl zaměstnancem pošty, nyní se věnuje nahrávací společnosti Tyrant Syndicate Production, kterou založili jako odnož Peaceville Records spolu s Nocturnem.

Kromě televizních dokumentů o black metalu (BLACK METAL DOCMENTARY, 2003 – natočeno norskou televizí NRK1, BLACK METAL: A DOCUMENTARY, 2007) a záznamu z turné kapely Satyricon ROADKILL EXTRAVAGANZA (2001) jej můžeme vidět v dokumentárních snímcích THE MISANTHROP (2007,režisérem je Fenrizův spoluhráč Noctuno Culto) a hlavně v americkém UNTIL THE LIGHT TAKES US (2008).

Fenriz je znám pro svůj odpor k šoubyznysu a komerci (Darkthrone z tohoto důvodu téměř vůbec nevystupovali živě, až na pár koncertů v počátcích), zálibu v metalu á la Motorhead, trashi, punku, crustu a podporování metalových undergroundových kapel. Věnuje se také turistice a jízdě na běžkách, hlavně v okolí Osla, kde žije.

Fenriz csfd

Until the Light Takes UsThe MisanthropeRoadkill Extravaganza


Aktualizace osobnostního profilu Fenriz: 2.4. 2024 16:07