Edwige Fenech 75 let


Štědrý den roku 1948 se stal šťastným dnem pro mladou Siciliánku a jejího manžela s maltskými kořeny. Narodila se jim dcera Edwige. Své rodné příjmení Sfenek, později nahradila pseudonymem Fenech a v sedmdesátých letech se stala sexy symbolem mužů po celém světě.

Svět showbyznysu se poprvé potkává s Edwige na různých přehlídkách a soutěžích krásy. Jako šestnáctiletá získává titul Miss Mannequin de la Cote d'Azur a poté uspěje i v soutěži Miss France. Začala pracovat jako fotomodelka a poprvé se před kamerou v malé roli objevuje Edwige roku 1967, kdy ztvárnila Ginu ve francouzké komedii TOUTES FOLLES DE LUI.

Edwige měla vášeň pro divadlo a doufala, že jednou uspěje na prknech, která znamenají svět. Nakonec se proslavila ve filmu, ale určitě toho nelituje. Na soutěži Miss Universe, kde zastupovala Francii, sí jí všimli hledači talentů a nabízejí Edwige práci v italské kinematografii. Téhož roku se přestěhovala z Nice, kde vyrůstala, do Itálie. Novým domovem se jí stal Řím a ještě v roce 1967 natáčela svou první roli v italském filmu. Samoa je jednou z hlavních hrdinek dobrodružného snímku SAMOA, REGINA DELLA GIUNGLA (1968) a spoře odděná Edwige si získává své první obdivovatele.

Itálie se stává místem, kde Edwige natočí většinu svých snímků a je jejím druhým domovem. Edwige se za nahotu nikdy stydět nemusela, neboť po celou její kariéru k tomu nebyl důvod. Její tělo, nádherné oči a nenapodobitelný pohled jsou zbraně, kterými pobláznila mnoho mužů. Neznamená to, že začátky měla lehké, jak sama vzpomíná: „Nevěděla jsem, jak se chovat při svlékání a strašně jsem se styděla. Časem jsem rezignovala, ale spíše bych řekla, že jsem si na to zvykla. Jsou to věci, které patří k filmu, ať se vám to líbí nebo ne. Veřejnost si to žádá. Je to někdy nepříjemné svlékat se před tolika techniky a ostatními herci . Vždycky mám pocit, když se znovu obléknu, že se na mě stále všichni dívají, jako bych byla stále nahá."


24.12.1948
Annaba, Alžírsko
Edwige Fenech csfd

La quattordicesima domenica del tempo ordinarioLa figlia del capitanoHostel IICoraggio di Anna, IlZ rovnováhyPrázdniny v AmericeRicchi, ricchissimi ... praticamente in mutandeSestřička v kalhotáchSázka, co se neodmítáAssoCornetti alla cremaPoliziotta a New York, LaTais-toi quand tu parles !Cukr, med a feferonkaFiccanaso, IlJsem fotogenickýJá a KáčaLa Moglie in vacanza... l'amante in cittàLa patata bollenteLe LarronAmori mieiDr. Jekyll a milá dámaLa poliziotta della squadra del buon costumeSabato, domenica e venerdìInsegnante va in collegio, L'Insegnante viene a casa, L'La soldatessa alle grandi manovrePoslední útokLa Soldatessa alla visita militareLa vergine, il toro e il capricornoTaxikářkaBláznivý policejní okrsekDottoressa del distretto militare, LaKdo mi svedl ženu?La pretoraSex s úsměvemInsegnante, L'La moglie vergineNude per l'assassinoPůvabná babičkaVizio di famiglia, IlInnocenza e turbamentoSignora gioca bene a scopa?, LaAnna, quel particolare piacereDio, sei proprio un padreterno!Fuori uno sotto un altro arriva il passatoreGiovannona coscialunga, disonorata con onoreVedova inconsolabile ringrazia quanti la consolarono, LaIl tuo vizio è una stanza chiusa e solo io ne ho la chiaveLa bella Antonia, prima Monica e poi DimoniaPerché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer?Quando le donne si chiamavano 'Madonne'Quel gran pezzo della Ubalda tutta nuda e tutta caldaTutti i colori del buioDeserto di fuocoLo strano vizio della Signora WardhŽhavé noci Dona GiovannihoKomm, liebe Maid und macheLe Mans scorciatoia per l'infernoOstrov děsu


Aktualizace osobnostního profilu Edwige Fenech: 27.3. 2024 18:24