Ray Mears 59 let


Dobrodruh a milovník přírody, který si za posledních deset let dokázal po celém světě vydobýt uznání odborníka na bushcraft a přežití v přírodě, to je Ray Mears, člověk který má blízko k lidem i přírodě.

Procestoval mnoho zemí a roku 1983 založil Woodlore - School of Wilderness Bushcraft, kde začal předávat své znalosti o technikách přežití, které přizpůsobil do různých úrovní a učil jak civilisty tak i vojáky. Ray vydal několik knih a také začal točit pořady o bushcraftu a přírodě po celém světě (seriál BUSHCRAFT), ve kterých se učil techniky primitivního přežití od původních obyvatel se kterými se při svých cestách setkal, hojně se také zajímá o přežití skupin odbojářů a partyzánů z druhé světové války, které prezentoval v seriálech SKUTEČNÍ HRDINOVÉ Z TELEMARKU a PŘEŽITÍ V EXTRÉMNÍCH PODMÍNKÁCH.

Byl ženatý se svou dlouholetou partnerkou Rachel, kterou poznal v roce 1992 na jednom z jeho kurzů. Roku 2006 Rachel podlehla rakovině prsu. V září 2007 mu byl udělen čestný doktorát z Oxford Brookes University a ve stejném roce začal přednášet pro veřejnost po celé Anglii a to i před objektivem své zkušenosti. Ray Mears si mnohé získal svým přístupem k lidem i přírodě a spolupracoval s řadou celebrit, zejména s Ewanem McGregorem.


17.11.1964
Ray Mears csfd

Divoká Čína s Rayem MearsemDivoká FrancieRay Mears a divoká AustrálieDivoká řeka s Rayem MearsemDivoký Západ s Rayem MearsemToulky divočinou s Rayem MearsemDivoká Británie očima Raye MearseKurz přežití s Rayem MearsemDlouhá cesta na JihWild FoodRay Mears v divočiněThe Real Heroes of TelemarkVýlety které si za peníze nekoupíteWorld of SurvivalLove Your Weekend with Alan TitchmarshCelebrity ChaseRay Mears' Northern WildernessRay Mears Goes WalkaboutExtreme SurvivalRichard & JudyThe Wright StuffRay Mears' Country Tracks


Aktualizace osobnostního profilu Ray Mears: 17.11. 2023 03:08