Jack Wagner 64 let


Tento populární americký herec se narodil 3. října 1959 v Missouri ve státě Washington. Celým jménem se jmenuje Peter John Wagner. Pravidelně se objevuje ve filmech i v televizních seriálech. Střídá jak kladné tak záporné postavy. Po vystudování univerzity v Missouri a po několika výhrách v golfovém šampionátu, využil svých sportovních výsledků k získání stipendia na arizonské univerzitě. To bylo v roce 1980. Když v roce 1982 odpromoval, odcestoval Jack Wagner do Los Angeles, kde našel práci cestovního průvodce ve filmových studiích Universalu.

Největšího úspěchu dosáhl v roce 1995, kdy byl obsazen do role doktora Petera Burnse v jednom z nejuspěšnějších seriálů devadesátých let, v MELROSE PLACE. Jeho postava byla nejprve napsána jako záporná ( lékař závislý na drogách, kvůli pokusu o vraždu skončil za mřížemi ). Vypadalo to, že Jack Wagner ze seriálu zmizel, avšak na konci třetí série se vrátil.

Nakonec se z doktora Burnse stala jedna z nejkladnějších a nejoblíbenějších postav celého seriálu. Jako jeden z mála herců vydržel Jack Wagner v MELROSE PLACE až do jeho úplného konce, do roku 1999. O rok později získal jednu z hlavních rolí v dalším seriálu Aarona Spellinga, v seriálu TITÁNI. I přes hvězdné obsazení ( Casper Van Dien, Victoria Principal, Perry King, Yasmine Bleeth a samozřejmě Jack Wagner ) seriál v Americe nezabodoval a po třinácti natočených epizodách byl ukončen.

V letech 2001 až 2003 natočil několik televizních filmů jako např. V PASTI, KUPIDOVA OBĚŤ, HUNTER/ DUCH PSA nebo NENÍ KDE PŘISTÁT. Právě poslední jmenovaný patří k nejznámějším. Byl natočen v americko – australské koprodukci. Vypráví o statečném pilotovi ( hraje ho Jack Wagner ), který za pomocí své kolegyně musí na palubě svého letadla zneškodnit bombu s velmi nebezpečným plynem, kterou na palubu letadla propašoval nebezpečný psychopat ( hraje ho australský herec Mark Lee ), který se chce tímto způsobem zbavit své bývalé manželky.


3.10.1959
Washington, Missouri, USA
Jack Wagner csfd

A Big Fat Family ChristmasVánoce na spadnutíSealed with a Kiss: Wedding March 6Svatební pochod 5 – Staronový přítelSvatební pochod 3: Přichází nevěstaSvatební pochod 4 – Něco nového, něco staréhoLáska na víněSvatební pochod 2: Staronová láskaA When Calls the Heart ChristmasSvatební pochodMy Gal SundayDuch psaKupidova oběťV pastiNení kde přistátPředstírané lžiŠpinavé tajemstvíNebezpečná podobaFrequent FlyerTrapped in SpaceZajímavý mužPlay Murder for MeSwimsuitPohyblivý terčVolání srdceRay Donovan


Aktualizace osobnostního profilu Jack Wagner: 21.3. 2024 11:02