Loretta Devine 74 let


Loretta Devine se narodila 21. srpna 1949 v Houstonu, v Texasu. Její matka, Eunice O'Neal pracovala jako kosmetička, otec, James Devine pracoval v laboratoři. Hodně vystupovala jako roztleskávačka na střední škole George Washington Carver High School. Vystudovala vysokou školu University of Houston, obor bakalář svobodných umění a na škole Brandeis University obor magistr umění a divadlo.

Větší roli získala až v roce 1995 a to v komedii AŽ SI VYDECHNU. Zde si zahrála po boku Whitney Houston a mimo jiné za svou roli získala cenu NAACP Image Award. S Whitney Houston si poté zahrála ještě ve filmu KAZATELOVA ŽENA.

V roce 2000 hrála Loretta učitelku Marlu Hendricks v seriálu BOSTONSKÁ STŘEDNÍ. Nadále také hrála ve filmech JMENUJI SE SAM, či CRASH, který v roce 2006 vyhrál Oscara za nejlepší film. Zahrála si také v seriálu CHIRURGOVÉ roli Adele Webber, ženu doktora Richarda Webbera.


21.8.1949
Houston, Texas, USA
Loretta Devine csfd

A Snowy Day in OaklandAll I Didn't Want for ChristmasDeník malého poseroutky: Rodrick je kingMack a RitaChristmas Déjà VuChristmas in HarmonyVčelí královnyŠpačekAlways and ForeverKletbaA Sweet Christmas RomanceThe TrapBehind the MovementJingle BelleSierra Burgess je marnáNaked36 Hour LayoverCaged No MoreGrandma's HouseLedová sezónaBack to School MomChapter & VerseFor the Love of RuthComeback DadThe Sound and the FuryTo nejsi TyVítejte u měA Very Larry ChristmasIn the Company of FriendsKhumbaTeachersIn the HivePolitics of LoveVelký skokČivava z Beverly Hills 2For Colored GirlsHorší než smrtLegally MadMadea's Big Happy FamilyŠťastný losJarní prázdninySynku, synku, cos to provedPrvní neděleČivava z Beverly HillsCougar ClubSpolečné VánoceDirty LaundryDreamgirlsLife Is Not a Fairytale: The Fantasia Barrino StoryKrálovské výkupnéCrashWoman Thou Art LoosedBaby of the FamilyBook of Love: The Definitive Reason Why Men Are DogsScript, TheJmenuji se SamPřichází království nebeskéBest ActressPo čem ženy toužíPunks


Aktualizace osobnostního profilu Loretta Devine: 2.11. 2023 21:18