Judd Hirsch 89 let


Judd Hirsch, americký herec, se narodil 15. března 1935 v New Yorském Bronxu. Jeho matka byla Sally Kitzis a otec Joseph Sidney Hirsch, elektrikář, který emigroval z Ruska. Hirsch byl vychován jako žid. Nastoupil na De Witt Clinton High School a později získal vysokoškolský titul na Městské vysoké škole v New Yorku ve fyzice. Poprvé byl ženatý od roku 1956 do roku 1958 a podruhé v letech 1992-2003 s Bonni Sue Chalkinovou. Hirsch má tři děti Alexandera, Montanu Eve a Londona.

V roce 1980 byl Hirsch nominován na Academy Awards za nejlepší vedlejší roli v ORDINADY PEOPLE. V roce 1986 ztvárnil otce Jeffa Goldbluma ve filmu DEN NEZÁVISLOTI a v roce 2001 se objevil v uznávaném filmu A BEAUTIFUL MIND. Poté Hirsch hrál v televizní sérii NUMB3RS, jako Alan Eppes, otec Dona Eppese, agenta FBI a Charlieho Eppese, univerzitního profesora. Hirsch a Krumholtz hráli také otce se synem ve hře CONVERSATIONS WITH MY FATHER a HERB GARDNER, za kterou vyhrál cenu Tony Award za nejlepší herecký výkon vedoucího herce ve hře. Krumholtz dával Hirschovi zásluhy za nastartování jeho kariéry poté, co si ho Hirsch vybral na kástingu na CONVERSATIONS. Další pozoruhodné jevištní výkony přišly v THE HOT I BALTIMORE, TALLEY'S FOLLY a hlavní role v I'M NOT RAPPAPORT, za kterou v roce 1986 Hirsch vyhrál cenu Tony Award.

V poslední době hostoval v seriálech WAREHOUSE 13, STUDIO 60 ON THE SUNSET STRIP, LAW & ORDER: SVU a THE WHOLE TRUTH, kde se opět setkal s Robem Morrowem ze seriálu NUMB3RS. Hirsch také propůjčil svůj hlas animovaným seriálům jako TOM GOES TO THE MAYOR a AMERICAN DAD. V roce 1999 si zopakoval svou roli z TAXI ve filmu MAN ON THE MOON.


15.3.1935
Bronx, New York City, New York, USA
Judd Hirsch csfd

FabelmanoviHollywoodská StargirlShowing UpiMordecaiBurning at Both EndsA Deadly LegendDrahokamMeyerowitzovic historky (nový výběr)Den nezávislosti: Nový útokWild OatsSharknado 2The Red RobinMistrovský plánMupetiTady to musí býtVraždy v Lake CityPolish BarBrother's ShadowNájemný vrah to zařídíČistá dušeMuž na MěsíciRocky MarcianoČas láskyBarva spravedlnostiDen nezávislostiZtráta důvěryShe Said NoThe Great Escape II: The Untold StoryČas zastavit seBrotherly LoveFirst StepsThe Goodbye PeopleUčiteléBeze stopyMarriage Is Alive and WellObyčejní lidéSooner or LaterKrál cikánůThe KeegansTwo BrothersFear on TrialThe Legend of ValentinoThe LawSerpicoJumpPředzvěstiVelký lovGoldbergoviBig Mouth


Aktualizace osobnostního profilu Judd Hirsch: 4.4. 2024 23:23