Vivica A. Fox 59 let


Vivica A. Fox se řadí mezi ty herečky, jejichž kariéra se skládá převážně spíše z vedlejších rolí v béčkových, průměrných a neúspěšných snímcích a na své velké herecké sólo teprve čekají.

Jako herečku ji objevil producent procházející kolem, když právě obědvala v Sunset Boulevard. Pozval ji na jeden ze svých konkurzů a obstaral jí agentku. Její první skutečná role se váže ke Stoneovu filmu NAROZEN 4. ČERVENCE, kde se ve vedlejším partu pouliční štětky objevila vedle Toma Cruise. Známou se stala účastí v televizním komediálním seriálu OUT ALL NIGHT. Následovaly menší, spíše neúspěšné filmy, jako například televizní LETCI Z TUSKEGEE, snímek o první černošské letce za 2. světové války, ve VABANKU si zahrála po boku Jady Pinkett Smith a Queen Latifah jednu z členek ženského gangu vykrádajícího banky. Průlom nastal akčním sci-fi blockbusterem Rollanda Emmericha DEN NEZÁVISLOSTI, jenž produkovala a kde ztvárnila striptérku a přítelkyni Willa Smithe (oba byli oceněni MTV za nejlepší filmový polibek).

Podílela se také na tvorbě a produkci několika televizních dokumentů, seriálů a show, např. THE BILL BELLAMY SHOW, ARSENIO, GETTING PERSONAL, za který byla nominována NAACP jako nejlepší herečka v komediálním seriálu. Dále pak sitcomy FRESH PRINCE OF BEL AIR, FAMILY MATTERS a LIVING SINGLE, za roli v dramatu SOUL FOOD získala několik nominací na cenu MTV. V propadáku Joela Schumachera BATMAN A ROBIN se poprvé setkala s Umou Thurman, v dramatu PROČ SE BLÁZNI ZAMILUJÍ? hrála s Halle Berry, s Whoopi Goldberg účinkovala ve snímku PŘICHÁZÍ KRÁLOVSTVÍ. V roce 2001 pak ztvárnila hlavní roli v komedii DVA DO HRY, kde se snaží získat zpět svého přítele, kterého hraje Morfia Chestnut. O rok později pak účinkovala v komedii JŮ, VONA JE CHLAP, kde si zahrála členku basketbalového týmu, jako nešikovná kmotřička víla se objevila pohádce ZAKLETÁ ELLA.

Její první a zatím i poslední opravdu výraznou rolí tak zůstává postava bývalé nájemné vražednice Vernity Green z Tarantinova opusu KILL BILL. Celkově na plátně nestrávila víc než deset minut včetně několikavteřinových flashbacků, a přesto její bitka s Nevěstou Umou Thurman v kuchyni patří k tomu nejlepšímu, co film poskytuje. Doufejme tedy, že takovýchto labužnických rolí se talentovaná Vivica dočká více.


30.7.1964
Indianapolis, Indiana, USA
Vivica A. Fox csfd

Not Another Church MovieTwisted House Sitter 23 of a KindA Cozy Christmas InnA Marriage Made in HeavenA New Diva's Christmas CarolBobcat MorettiDue SeasonHarmony in ParadiseHoliday HideawayMasha's MushroomPes na VánoceSecret Society 2: Never EnoughThe Wrong Blind DateThe Wrong High School SweetheartAquarium of the DeadSecret SocietyThe Cardinal SinThe Wrong Cheer CaptainThe Wrong FiancéThe Wrong Mr. RightThe Wrong Prince CharmingThe Wrong Real Estate AgentThe Wrong ValentineA Beautiful DistractionA Christmas for MaryArkansasChristmas TogetherGena's StoryHooking UpIllicitJoy & HopeRevThe Wrong Cheerleader CoachThe Wrong HousesitterThe Wrong StepfatherThe Wrong Wedding Planner2nd Chance for ChristmasChristmas MatchmakersCrossbreedDead EndFire and RainThe Wrong CheerleaderThe Wrong StepmotherŠpatná doučovatelkaŠpatná mámaŠpatný sousedA Wedding for ChristmasAmerican NightmaresCaretakersChristmas With a ViewCool Cat Kids SuperheroThe Sky PrincessThe Wrong CruiseThe Wrong FriendThe Wrong TeacherŽraločí tornádo 6A Christmas CruiseBobbi KristinaBravo Girls: Ukaž se!


Aktualizace osobnostního profilu Vivica A. Fox: 6.11. 2023 13:08