Portia de Rossi 51 let


Narodila se jako Amanda Lee Rogersová v australském Melbourne. Už jako dítě se objevovala v reklamách a v patnácti si vybrala jméno Portia de Rossi, což byla podle ní ta nejodvážnější věc, kterou do té doby udělala. Cítila, že ji přitahuje stejné pohlaví a hledala něco, s čím by se mohla ztotožnit. Portia proto, že měla ráda Shakespeara (jde o postavu ze hry „Kupec Benátský“) a přídomek de Rossi proto, poněvadž se jí zdálo, že exotické italské jméno se k ní hodí tak nějak více („Když žijete v Austrálii, Evropa vám připadá hrozně daleko, je tak fascinující, elegantní, kulturní a intelektuálská“). Byla talentovanou studentkou, po střední škole studovala práva na Univerzitě v Melbourne, ale posluchárny kvůli herecké kariéře předčasně opustila (1993).

Portia pracovala také na takových projektech jako bylo hororové drama STIGMATA (1999), GIRL (1998) a komedie THE INVISIBLES (1999) a objevila se na obálkách několika časopisů včetně „Sharpe“. V roce 2001 zářila v krimikomedii KDO JE CLETIS TOUT ? s Christianem Slaterem a Timem Allenem (roli vzala poté, co ji odmítla Sarah Michelle Gellarová). V letech 2003–2006 se zaskvěla jako Lindsay Bluth Fünkeová v kritikou vítaném seriále „Arrested Development“ (2003) a v televizním filmu AMERICKÝ PRINC JFK Jr. (2003) pak ztvárnila ženu Johna F. Kennedyho juniora Carolyn. Po více než deseti letech tvrdé práce si tak Portia získala obdiv nejen pro své dlouhé zlaté kadeře, ale rovněž pro svůj talent.

De Rossi, která byla dva roky provdaná za dokumentaristu a filmaře Mela Metcalfea, se nyní otevřeně hlásí ke své homosexualitě. V letech 2000 – 2004 chodila se zpěvačkou Francescou Gregoriniovou, dcerou herečky Barbary Bachové (a tedy nevlastní dcerou Ringo Starra). Portia také zpívá vokály na jejím albu „Sequel“ (2003). Otázkám ohledně své orientace se v té době vyhýbala, na společných fotografiích jsme je tehdy mohli vídat jen zřídka. Vztah vzal za své poté, co se začala de Rossi stýkat s moderátorkou talkshow Ellen DeGeneresovou a v roce 2005 už svojí orientaci přiznala oficiálně. V současně době spolu pár žije v Beverly Hills. De Rossi se v novém tisíciletí pravidelně umísťuje v různých časopiseckých žebříčcích pro sto „nej“ žen („Stuff“, „Femme Fatales“, „Maxim“, „Blender“) a v květnu 2007 se objevila mezi sta nejkrásnějšími ve speciálním vydání časopisu „People“. Podporuje organizaci "Locks of Love", která nakupuje paruky pro děti, které přišly o vlasy z důvodu nezbytné léčby.


31.1.1973
Melbourne, Victoria, Austrálie
Portia de Rossi csfd

Now Add HoneyMockingbird LaneProměnaProkletíMrtví k snídaniAmerický princ JFK Jr.Nepíchejte do FrankiehoToxinTwo Girls From LemooreŽár mládíKdo je Cletis Tout?Women in FilmAmerican IntellectualsInvisibles, TheStigmataAstoriaGirlZvláštní rasaVřískot 2Woman in the Moon, TheSirényArrested DevelopmentGriffinoviSanta Clarita DietSkandálSean Saves the WorldTed a spol.


Aktualizace osobnostního profilu Portia de Rossi: 25.3. 2024 10:43