Jenovéfa Boková 31 let


Charismatická mladá herečka s neobvyklým křestním jménem Jenovéfa Boková se narodila v roce 1992 a je nejmladší dcerou známého politického aktivisty Johna Boka a malířky a sochařky Jitky Bokové. Její starší sestrou je herečka Kristýna Boková-Lišková a švagrem herec Pavel Liška.

Její herecká dráha je spojena především s českou sekcí společnosti HBO: nejprve v roce 2010 filmově debutovala v roli Hanky v OBČANSKÉM PRŮKAZU, ve kterém si zahrála i její sestra a nyní na sebe výrazně upozorňuje v projektu HOŘÍCÍ KEŘ (2013) režírovaném Agnieszkou Holland v roli rebelující studentky filozofie zasažené odkazem Jana Palacha. Objevila se také ve filmech SVATÁ ČTVEŘICE, LÁSKA JE LÁSKA a v létě 2013 se objeví také v nejnovějším snímku Alice Nellis REVIVAL.

Televizní diváci mohou Jenovéfu znát také z reklam na Vodafone (se švagrem Pavlem Liškou) či na Kofolu.


16.5.1992
Praha, Československo
Jenovéfa Boková csfd

SvětýlkaMimořádná událostSlovoVelká premiéraJako letní sníhKarel, já a tyŽeny v běhuChvilkyDo větruBezva ženská na krkuJak se zbavit nevěstyKrycí jméno HolecZloději zelených koníFotografRodinný filmSprávnej dresVážná známostKdyby byly rybyParádně pokecalHořící keřRevivalLáska je láskaSvatá čtveřiceJseš mrtvej, tak nebrečObčanský průkazChlapZločiny Velké PrahyHerecMarie TerezieStrážmistr TopinkaTerapieSpecialistéJá, MattoniVraždy v kruhuClonaKriminálka Staré Město


Aktualizace osobnostního profilu Jenovéfa Boková: 25.12. 2023 03:14