Billie Dove (1903 - 1997)


Narodila se v New Yorku jako Bertha Bohny. Její rodiče Charles a Bertha byli švýcarští imigranti. V období dospívání si přivydělávala jako modelka, aby finančně podpořila svou rodinu a již v 15 letech ji Florenz Ziegfeld obsadil do své show s názvem Ziegfeld Follies Revue. Na počátku 20. let si změnila jméno na Lilian Bohny a přesídlila do Hollywoodu, kde se začala objevovat v němých filmech.

Jejím druhým manželem se stal v roce 1933 Robert Kenaston a toto šťastné manželství trvalo 37 let až do Kenastonovy smrti v roce 1973. Měli spolu dvě děti – vlastního syna a adoptovanou dceru. Poté následovalo ještě krátké třetí manželství s architektem Johnem Millerem, které skončilo rozvodem. Zemřela v roce 1997 v kalifornském Woodland Hills na zápal plic ve věku 94 let. Kromě toho, že byla herečkou, byla také pilotkou, básnířkou a malířkou.


14.5.1903
New York City, New York, USA
31.12.1997
Woodland Hills, California, USA
Billie Dove csfd

Diamond HeadBlondie of the FolliesCock of the AirThe Age for LoveThe Lady Who DaredA Notorious AffairOne Night at Susie'sOther Tomorrow, TheSweethearts and WivesHer Private LifeJeho kariéraKrálovna nočního klubuThe Man and the MomentAdorationThe Heart of a Follies GirlVýstřel na lodi LafayetteYellow LilyAn Affair of the FolliesSensation SeekersThe American BeautyThe Love MartThe Stolen BrideThe Tender HourSvědek v ložniciThe Lone Wolf ReturnsThe Marriage ClauseČerný pirátAncient Highway, TheThe Air MailThe Fighting HeartThe Light of Western StarsThe Lucky HorseshoeWild Horse MesaNocturno lásky aneb V říši NeptunověOn TimeThe RoughneckTry and Get ItWanderer of the WastelandYankee MadnessAll the Brothers Were ValiantMadness of YouthSoft BoiledThe Lone Star RangerThe Thrill ChaserBeyond the RainbowOne Week of LovePolly of the FolliesYouth to YouthAt the Stage DoorGet-Rich-Quick WallingfordScreen SnapshotsScreen Snapshots Series 9, No. 22Screen SnapshotsScreen Snapshots, Series 4, No. 5Screen Snapshots, Series 3, No. 11Hollywood on Parade No. A-3Hollywood on Parade No. A-3: Down Memory LaneThe 2th Annual American Cinema Awards


Aktualizace osobnostního profilu Billie Dove: 3.4. 2024 18:40