Annie Belle (1956 - 2024)


Annie Belle, vlastním jménem Annie Brilland, se narodila 10. prosince 1956. Rodačka z Paříže je jednou z hereček, která si svou slávu a popularitu užila v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století zejména v italském filmu. Jednalo se hlavně o filmy „béčkové“ produkce a erotického zaměření. Annie pocházela z rodiny inženýrů, ale rohodla se studovat hereckou školu v Paříži.

V mnoha filmech se objevila po boku herce, který byl také v letech 1975-1978 jejím partnerem. Annie a Al Cliver (*16.7.1951) spolu hráli v roce 1976 ve filmech LAURE, LA FINE DELL´INNOCENZA a VELLUTO NERO. O rok později pak ve filmu UN GIORNO ALLA FINE DI OTTOBRE. I po rozchodu se ještě setkali ve filmech MOLTO DI PIÚ (1980) a L´ALCOVA (1985).

Roku 1977 natočil Francisco Lara Polop erotický snímek CLIMAX, kde si Annie v roli Any zahrála se španělskými herci. Lepší hereckou příležitostí byl roku 1977 film LA NOTTE DELL’ALTA MAREA, kde ji Alfredo Todisco pověřil rolí Diane, ambiciózní mladé modelky, která se zamiluje do ředitele reklamní agentury. Také komedie z počátku 20. století MOGLIAMANTE (1977) byla po filmařské stránce tím lepším snímkem. Aniie se zde potkala s Laurou Antonelli, Marcellem Mastroiannim, Gastone Moschinem a dalšími. Po tomto období přišla přibliženě dvouletá pauza, neboť erotické snímky italského filmu se dostávaly spíše k tvrdší erotice a Annie byla představitelkou spíše mírně erotických filmů.

V roce 1980 se objevuje v komedii LA COMPAGNA DI VIAGGIO, kde se setkává s dalšími představitelkami tohoto žánru jako Marisa Mell, Serena Grandi a Anna Maria Rizzoli. V roce 1981 hrála také v hororu tehdy neuvěřitelně plodného (až 14 filmů ročně) režiséra Joe D’Amata s názvem ROSSO SANGUE. Představila se v hlavní roli Emily, která se musí postavit krvežíznivému monstru. Annie Belle a Angela Luce se staly hlavními hrdinkami úspěšného filmu ZAMPOGNARO INNAMORATO (1983). Ve filmu AL BAR DELLO SPORT hrál Lino Banfi životního smolaře a Annie si zahrála Martine, i tento snímek byl komerčně úspěšný.


10.12.1956
Paříž, Île de France, Francie
31.1.2024
Itálie
Annie Belle csfd

Fuga dalla morteCroce dalle sette pietre, LaBenátská nocL'alcovaUccelli d'ItaliaAl bar dello sportL'ammiratriceNanaO' surdato 'nnamuratoPasso falso, IlFuga dall'arcipelago maledettoNoc ve VarennesLiar's MoonVyvrhel z peklaCompagna di viaggio, LaLa casa sperduta nel parcoMolto di piùClimaxGiorno alla fine di ottobre, UnLa notte dell'alta mareaMogliamanteLa fine dell'innocenzaLaureVelluto neroLe Sexe à la barreLèvres de sangLe Rallye des joyeusesTout le monde il en a deuxLhostejníQuo vadisQuei 36 gradiniStoria d'amore e d'amiciziaDeodato HolocaustVideo Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape


Aktualizace osobnostního profilu Annie Belle: 11.4. 2024 15:21