Virginia Bruce (1910 - 1982)


„Mým hlavním cílem v životě je zamilovat se. Nevím, proč to chci, ale chci to“.

V roce 1934 ztvárnila titulní roli v romantickém dramatu JANA EYROVÁ, ve kterém byl jejím hereckým partnerem Colin Clive, a v témže roce si zahrála sopranistku Jenny Lind v komedii THE MIGHTY BARNUM. V roce 1935 si zahrála Gertu v romantické komedii ESCAPADE. Během roku 1936 ztvárnila Lillian Lorraine v muzikálu ZIEGFELDŮV KABARET a mohli jsme ji vidět také jako Lucy James v muzikálu U SLAMĚNÝCH VDOV. Jedním z jejích posledních hereckých počinů byla role paní Wagnerové v dramatu STRANGERS WHEN WE MEET (1960). Viriginiiným úplně posledním filmem bylo drama MADAME WANG´S z roku 1981, ve kterém hrála titulní roli.

V srpnu roku 1932 se poprvé provdala za herce, scénáristu a režiséra Johna Gilberta. Přestože se jim narodila dcera Susan Ann, manželství trvalo pouze krátce a skončilo v květnu roku 1934 rozvodem. V prosinci roku 1937 se provdala podruhé, tentokrát za scénáristu, režiséra a producenta J. Waltera Rubena. V roce 1941 se jim sice narodil syn Christopher, ale ani toto manželství nebylo šťastné a skončilo v srpnu následujícího roku rozvodem. Jejím třetím manželem se v srpnu 1946 stal turecký scénárista, režisér a producent Ali Ipar. Přestože se manželé v roce 1951 rozvedli, Virginia se z tohoto manželství příliš nepoučila a v roce 1952 stanula se svým třetím manželem před oltářem znovu. I toto manželství ale skončilo v roce 1964 rozvodem. Viriginia zemřela v roce 1982 v kalifornském Los Angeles na rakovinu ve věku 71 let.


29.9.1910
Minneapolis, Minnesota, USA
24.2.1982
Woodland Hills, Los Angeles, California, USA
Virginia Bruce csfd

Madame Wang'sStrangers When We MeetReluctant BrideSalgınState Department: File 649Night Has a Thousand EyesLove, Honor and GoodbyeAction in ArabiaBrazilianaButch Minds the BabyCareful, Soft ShouldersPardon My SarongAdventure in WashingtonFlight AngelsHired WifeThe Invisible WomanThe Man Who Talked Too MuchRivalovéSociety LawyerStronger Than DesireArsene Lupin ReturnsThe First Hundred YearsThere Goes My HeartThere's That Woman AgainWoman Against WomanYellow JackBetween Two WomenJeho pravá rukaThe Bad Man of BrimstoneWhen Love Is YoungWomen of GlamourThe Garden Murder CaseU slaměných vdovVelký ZiegfeldEscapadeHere Comes the BandLet 'em Have ItMetropolitanShadow of DoubtSociety DoctorThe Murder ManTimes Square LadyDangerous CornerJane EyreThe Mighty BarnumA Scarlet Week-EndDownstairsKongoSky BrideThe Miracle ManWinner Take AllDobyvatelé peklaFollow ThruGalas de la ParamountLet's Go NativeOnly the BraveParamount RevuePolní lilieRafflesSafety in Numbers


Aktualizace osobnostního profilu Virginia Bruce: 7.3. 2024 22:02