Hummie Mann 68 let


Dvojnásobný držitel ceny Emmy, kanadský skladatel a aranžér Hummie Mann, spolupracoval s nejslavnějšími hollywoodskými režiséry na divadelních i televizních filmech. Jeho filmové projekty sahaly od filmu Mela Brookse Bláznivý příběh Robina Hooda přes film Petera Yatese Rok komety, dětský film Thomas and the Magic Railroad až po film Parádní jízda režiséra Leszka Burzynského s Peterem Fondou v hlavní roli.

Mann získal svou druhou cenu Emmy za epizodu seriálu Showtime Picture Windows, milostný příběh o pouličním hudebníkovi a začínající baletce. Skladatelova hudba zapůsobila na režiséra Jonathana Kaplana natolik, že jej najal pro hudbu k minisérii stanice CBS Chladnokrevně s Anthonym Edwardsem v hlavní roli. Čtyřhodinová minisérie podle klasického románu Trumana Capoteho o dvou mladých tulácích a vyvraždění rodiny na Středozápadě si vyžádala netradiční hudební přístup. Mann vzal texty, které skutečně napsal jeden z vrahů (amatérský skladatel), a zhudebnil je; písně se tak staly jádrem hudby, kterou hrála hrstka nástrojů včetně mandolíny a bluesové kytary bottleneck podpořené elektronickými texturami.

Kaplan říká, že legenda filmové hudby, držitel Oscara Jerry Goldsmith, doporučil Manna jako skladatele se silným smyslem pro melodii a skutečným ovládáním orchestru. Kaplan dodává: „Je velmi vzácné najít někoho, kdo je tak nadaný jako Hummie a zároveň tak motivovaný a snadno se s ním pracuje.“

Ve světě nezávislých filmů Mann složil hudbu k filmu Konec sezóny pro začínajícího režiséra Paula Warnera s Mickey Rourkem v hlavní roli. Tento film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance. Mann také složil hudbu k filmům dvou známých scenáristů, kteří se poprvé pustili do režie. Složil současnou jazzrockovou hudbu k příběhu o dospívání Sticks and Stones Neila Tolkina a také hudbu ke krátkému filmu The Red Coat pro Robin Swicord.


29.10.1955
Montréal, Quebec, Kanada
Hummie Mann csfd

Vincent the ArtistDeníkZi yu zi leParádní jízdaThomas and the Magic RailroadEngagement Party, TheMračna nad AfrikouP.T. Barnum, král cirkusuDruhá občanská válkaPříběhy odvahy: Dvě ženyChladnokrevněSticks and StonesDrákulovinyKonec sezónyCool and the CrazyDragstrip GirlHolky z polepšovnyIntrikánkaMotorkářský gangÚtěk do San DiegaÚtěk z vězeníBenefit of the DoubtBláznivý příběh Robina HoodaRok kometyVysoká cena zlataStoogemaniaMistři hrůzyRebel HighwayMorton & HayesAlfred Hitchcock uvádíThe AutomatI Am Your ChildCyberWorldThe Red CoatBox-Office Bunny


Aktualizace osobnostního profilu Hummie Mann: 4.12. 2023 04:44