Jiří Bartoň 46 let


Narodil se 3. 11. 1977 v Kyjově. Po maturitě na střední knihovnické škole nastoupil na místo jevištního technika v Městském divadle Brno. Zde také pod režijním vedením Zdeňka Černína v roce 1996 poprvé vystoupil na profesionální scéně v Shakespearově OTHELLOVI v roličce vojáka. Během té doby začal soukromě studovat herectví u Ladislavy Dujsíkové a později u herečky Miroslavy Kolářové.

Od roku 2008 do 2013 byl v angažmá v Severomoravském Divadle Šumperk. Hrál zde v mnoha inscenacích (např. Polednice v KYTICI, Calandro v CALANDRIÁDĚ, Gooper v KOČCE NA ROZPÁLENÉ PLECHOVÉ STŘEŠE, Jevgenij Dorn v RACKOVI, Ross v MACBETHOVI, Osip v REVIZOROVI, Derbak v BALADĚ PRO BANDITU, Priessnitz ve VODA NENÍ VÍNO A PRESSNITZ NENÍ SCHROTH a opět titulní postavu středověké frašky MASTIČKÁŘ). Angažmá ukončil rolí Antonína Důry v inscenaci Vančurova ROZMARNÉHO LÉTA.

V současné době hraje titulní úlohu Hymana Kaplana v inscenaci PAN KAPLAN MÁ TŘÍDU RÁD brněnského Divadla Parnas, v hudebním uskupení Ensemble Opera Diversa pak roli Nissena Piczenika v LEVIATANOVI a titulní postavu v inscenaci EVERYMAN. S operní pěvkyní Janou Hrochovou nazkoušel několik hudebně-činoherních představení.

Spolupracuje také s rozhlasem - pro rádia Hey, Kiss-Hády a Krokodýl točil reklamy, na rádiu Proglas účinkoval v pořadu BÁSNÍCI TICHA. Pro Český rozhlas Olomouc natočil inscenaci TŘI U JEZERA, v rámci Českého rozhlasu Brno vystupoval v řadě minutových her, v pořadu LISTOVÁNÍ a v inscenacích PUSŤ MI TAM DALŠÍHO a HOPLAKLUAKA.


3.11.1977
Kyjov, Československo
Jiří Bartoň csfd

Reklama na VánoceOttilie von Faber-Castell – Eine mutige FrauRašínJan HusHostel IIBudu si říkat TopDocentZooZákony vlkaDobré zprávySpecialistéSestřičky Modrý kódSlunečnáModrý kódKriminálka CurychPřípady 1. odděleníZa sklemAtentátDoktor MartinVraždy v kruhuExpozituraKřižovatky života


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Bartoň: 11.11. 2023 13:20