Timothy Busfield 66 let


Timothy Busfield se narodil 12. června 1957 ve městě Lansing, ve státu Michigan. Navštěvoval Michigan State University, kde také učili oba jeho rodiče. Vystudoval drama na East Tennessee State University a vystupoval s Actors Theatre of Louisville, se kterými cestoval také po Evropě.

Od roku 1984 se také dva roky objevoval v seriálech TRAPPER JOHN M.D. a FAMILY TIES, následovalo pokračování REVENGE OF THE NERDS II: NERDS IN PARADISE a poté již seriál THIRTYSOMETHING. Role Elliota Westona, kvůli které mu producenti nařídili, aby si nechal narůst plnovous, mu vynesla Emmy v roce 1991 a k tomu tři nominace z předešlých let. Několik epizod seriálu také sám režíroval.

Po skončení seriálu si zahrál ve filmech SNEAKERS, STRIKING DISTANCE a v seriálu v produkci Stevena Spielberga, THE BYRDS OF PARADISE. Následovaly role v menších a méně známých filmech a seriálech. Až v roce 1999 přišel počin Aarona Sorkina – THE WEST WING, kde se Busfield objevoval průběžně během celého vysílání seriálu.

V roce 2001 se připojil jako režisér a producent, a o rok později i jako herec k seriálu ED. Během něho se podílel na režii první série seriálu LAS VEGAS a po skončení Ed následovalo režírování, produkce a epizodní role v seriálu WITHOUT A TRACE. Sám sebe si zahrál v seriálu Entourage a v roce 2006 se opět připojil k Aaronu Sorkinovi, tentokrát v seriálu STUDIO 60, který také z části i režíroval.


12.6.1957
Lansing, Michigan, USA
Timothy Busfield csfd

The Independent23 BlastNightcomerŽádost o rukuZa tabulíPolicajti na baterkyStuck in the Middle with YouBomba v srdciTerminálNa útěkuKouzelný výtahThe DarklingsCarson's Vertical SuburbiaErasable YouThe Souler OppositeVraždící důmNáklaďákyWhen Secrets KillČerná kavalérieCriminal PursuitPrezidentův synIn the Line of Duty: KidnappedVe stínu zlaMalá velká ligaOtázky a odpovědiVražda mezi přáteliNa dostřelPád do tmySkateboard KidZeď mlčeníCalendar Girl, Cop, Killer? The Bambi Bembenek StorySlídilovéToulavé kočkyHřiště snůPomsta šprtů 2: Šprti v rájiPomsta šprtůLampasyCitadelMiliardyPrávník na doživotíAlmost FamilyDolly Parton: Hra na cityNejsilnější hlasOne Dollar


Aktualizace osobnostního profilu Timothy Busfield: 30.10. 2023 13:26