Sabina Guzzanti 60 let


Sabina Guzzanti se narodila 25.července 1963 v Římě, kde také vystudovala na Akademii múzických umění. Sabina je nejstarší dcera prominentní politického komentátora a novináře Paola Guzzantiho (*1.8.1940).

Jako režisérka sklízí zatím největší úspěch dokumentárním snímkem VIVA ZAPATERO! (2005), jehož je Sabina i autorkou. Jedná se o dokument politické satiry v současné Itálii, který ukazuje a v němž Sabrina odsuzuje zejména nedostatek svobody projevu. Tento snímek byl nominován na několik cen. V roce 2005 získal nominaci pro nejlepší dokument na „European film awards“, o rok později pak na „Sundance film festivalu“ nominaci na Grand Jury Prize. Vítězem kategorie pro nejlepší dokument se tento snímek stal roku 2006 a získal Stříbrnou stuhu od italského národního svazu filmových novinářů. Na Stříbrnou stuhu byla Sabina nominována i jako nejlepší herečka v roce 1995 za roli ve filmu TROPPO SOLE (1994). Další úspěšnou dokumentární komedií je LE RAGIONI DELL´ARAGOSTA (2007) – hlavní role, scénář i režie samozřejmě Sabina Guzzanti (snímek vznikl na podporu rybářů v okolí Sardinie). Film byl oceněný „Brian Award“ v roce 2007 na MFF v Benátkách.

Sabina je v Itálii známá jako velký politický oponent Silvia Berlusconiho a kromě herectví se angažuje i politicky. Bratr Corrado Guzzanti (*17.5.1965) se proslavil v televizi jako imitátor zejména slavného Gianfranca Funariho. Sestra Caterina Guzzanti (*5.6.1976) je rovněž herečkou a příležitostnou imitátorkou.

Filmy Sabiny Guzzanti jsou často diskutovány v médiích a jsou tématem různých debat. Sabina se vždy vrací za kameru i před kameru s přesvědčením o vítězství svobody projevu.


25.7.1963
Řím, Lazio, Itálie
Sabina Guzzanti csfd

Bimba - È clonata una stellaCuba libre - velocipedi ai tropiciAgostoCattedra, LaAffetti specialiI Ragazzi di via PanispernaNoční klubI cammelliAvanzi 1992Scusate l'interruzioneLa TrattativaFranca, la primaDraquila - Itálie se třeseRagioni dell'aragosta, LePenn & Teller: Bullshit!Donna selvaggiaSpin Time, che fatica la democrazia!Viva Zapatero!Proffimamente non stopMaurizio Costanzo Show


Aktualizace osobnostního profilu Sabina Guzzanti: 16.4. 2024 06:09