Ingrid Thulin (1926 - 2004)


Byla dcera rybáře, s rodinou se přestěhovali ze severu Švédska do hlavního města. Věnovala se baletu, ale láska k divadlu ji přinutila ke vstupu do Královského dramatického divadla ve Stockholmu. Začala hrát i ve filmu. Účást v hollywoodském snímku FOREIGN INTRIQUE roku 1956 jí ještě popularitu nepřinesla, ale příští rok se objevila v LESNÍCH JAHODÁCH, což znamenalo zlom v její doposud nevýrazné filmové kariéře.

Thulinová byla dvakrát vdaná, třikrát se postavila za kameru, hrála ve filmech nejrůznějších žánrů a kvalit, navždy však bude známá hlavně jako Bergmanova herečka. Kvůli léčbě se vrátila do Švédska, rakovině však podlehla tři týdny před svými sedmdesátýmiosmými narozeninami.


27.1.1926
Sollefteå, Västernorrlands län, Švédsko
7.1.2004
Stockholm, Stockholms län, Švédsko
Ingrid Thulin csfd

Casa del sorriso, LaCuore di mammaIl giorno primaOrnCorsaro, IlPo zkoušceIt Rained All Night the Day I LeftEn och enViaggio nelle vertigini, IlL'Agnese va a morirePřejezd KassandraSalon KittyKlecMonismanien 1995E cominciò il viaggio nella vertigineEn handfull kärlekMojžíšSainte famille, LaŠepoty a výkřikyKrátká noc skleněných panenekN.P. il segretoObřadSoumrak bohůAdélaïdeBadarnaDiablo bajo la almohada, UnHodina vlkůO.K. YevtushenkoDomani non siamo più quiNoční hryVálka skončilaReturn from the AshesLady, DieEtt drömspelHosté večeře PáněMlčeníSekstetAgostinoThe Four Horsemen of the ApocalypseSyskonSoudceVår ofödde sonÄlskaNež se rozedníTvářAldrig i livetLesní jahodyCizí zásahDanssalongenHoppsan!I rök och dansTvå sköna juvelerEn skärgårdsnattGöingehövdingenKalle Karlsson från JularboMöte med livetLeva på 'Hoppet'Hjärter knektNär kärleken kom till bynOzdoba každé rodiny


Aktualizace osobnostního profilu Ingrid Thulin: 11.11. 2023 00:18