Dale Dickey 62 let


Dale Dickey není jen herečka, je také vypravěčka. Největším důkazem je jeviště v Clarence Brown Theatre, kde strávila většinu svého dětství a mladé dospělosti. Narodila se 29. září 1961 v Knoxville do rodiny spisovatele Davida Dickeyho a Missy Dickey, aspirantky na státního zákonodárce. Absolvovala na místní Bearden High School. Již na střední hrála v několika rolích školní tvorby, poté navštěvovala University of Tennessee, na niž ráda vzpomíná dodnes. Divadelní kariéru zahájila rokem 1983 v New Yorku spolu se třemi spolužáky z univerzity. Od roku 1990 se pravidelně představuje v mainstreamových i nezávislých filmech a seriálech.

Usilovně pracovat je to, co umí Dale nejlépe. V poslední době se objevuje v asi deseti snímcích, včetně výše uvedené komedie s Barbrou Streisand a Sethem Rogenem, kde hraje ex-exotickou tanečnici s vlastním tanečním klubem. Je to další z pošlapaných rolí, které se zřejmě naučila tak dobře vykreslovat. V roce 2010 se dočkala pochvalné kritiky za vedlejší roli Mérab v nezávislém dramatu DO MORKU KOSTI. Následně byla za tento výkon třikrát nominovaná na festivalové ceny a vyhrála ocenění Independent Spirit Award a Gotham Award. Talentovaná herečka se „silnou" tváří má jistě co nabídnout i do budoucna, protože se svými bezkonkurenčními hereckými schopnostmi zařadila mezi nejvýraznější představitele současné generace.


29.9.1961
Knoxville, Tennessee, USA
Dale Dickey csfd

Horizon: An American SagaBez východiskaCesta pomstyContinuePíseň láskyThe Cry of GranuaileThe PhantomsDen vlajkyPalm SpringsWish ManBeze stopBloodlineDead Women WalkingA Very Sordid WeddingInheritanceSmall Town CrimeYou're Gonna Miss MeKingova pomstaPoor BoySan PatriciosVe jménu krveZa každou cenuAin't It NowhereLekce životaRegresiónWhat Lola WantsThe Possession of Michael KingWhite Bird in a Blizzard9 Full MoonsC.O.G.Dark Around the StarsEvidenceIron Man 3Lost on PurposePravda je jen slovoSouthern Baptist SissiesTeddy BearsMy Greatest TeacherTales of Everyday MagicTen, kdo podal ruku Vicentu FernandezoviThe Trials and Tribulations of a Trailer Trash HousewifeV tátově stínuVýlet s mámouManicSuper 8The Yellow WallpaperAll Signs of DeathDo morku kostiDokonalý únikProgram na ochranu princezenDark CanvasOdchod z BarstowVýměnaÚtočiště hrůzyZkřížené cestyNic než přízrakyDominoJsi jen našePřísahaVolby srdce


Aktualizace osobnostního profilu Dale Dickey: 30.10. 2023 20:56