Varhan Orchestrovič Bauer 55 let


Varhan Orchestrovič Bauer je český hudebník, hudební skladatel, aranžér a dirigent excentrického vzezření a silného charisma.

V roce 2006 vytvořil hudbu k poslednímu celovečernímu dramatu oscarového režiséra Miloše Formana Goyovy přízraky. V roce 2013 napsal hudbu ke kanadskému rodinnému dobrodružnému filmu Against the Wild, který byl nominován na cenu Emmy. O rok později složil hudbu k mnohokrát oceněnému krátkému 3D animovanému filmu Wildlife Crossing. Z české filmové tvorby uveďme Eliška má ráda divočinu a dokumentární film Český sen.

Netají se svými sympatiemi k odkazu Václava Havla. Ty již za jeho života projevil zhudebněním jeho sbírky „Antikody“ do podoby scénického oratoria pro recitátora, smíšený sbor, sólisty a symfonický orchestr. „Je to takový konglomerát všeho možného,“ říká skladatel o skladbě, ve kterém zazní všechno od rockové kytary, přes vysavač, až po normální symfonickou muziku a jazzrock. Z jeho další divadelní a scénické tvorby stojí za připomenutí jeho muzikál „Sněhová královna“ na libreto L’ubomíra Feldeka, který v letech 1999-2001 uvedlo pražské divadlo Jiřího Grossmana a dále hudba k divadelnímu představení Miřenky Čechové „Deník Anne Frankové“, které bylo uvedenému mimo jiné i v New Yorku.

Jako dirigent se podílel na koncertním turné Evy Urbanové s Olomouckou filharmonií, koncertoval s německou zpěvačkou Ute Lemper, spolupracoval také s Lucií Bílou, Helenou Vondráčkovou, Leonou Machálkovou, Petrem Dvorským a dalšími významnými interprety.


21.1.1969
Praha, Československo
Varhan Orchestrovič Bauer csfd

MrázekJen my víme kdeAgainst the WildHodinu nevíš...Goyovy přízrakyAnticorroPříští stanice.a pravdy každému přejteDuendeSvětlu vstřícBademaisterEliška má ráda divočinuJitexKrátké příběhyMěsíční údolíJá jsem jáB CityPan fotografÚtěky na KostarikuCo se děje kolem nás...?Necenzurovaný Film o Filmu Hodinu nevíšCesta na vrcholLabyrintem k revoluciVorga - Cesta mezi břehyKniha rekordů ŠutkyCisco - wireless worldESHQKarlův MostProfil - Jan KaplickýČeský holocaustČeský senNic víc než PrahaLibkoviceElsa 2010Roots in EgoCoppa Di SiciliaMalý světNoci smutkuPouta nejsilnějšíRodinná oslava15 - 18Barevná etudaEdgarChuck and Wally on the RoadLoupežMusíme se sejítFilm o filmu: Hodinu nevíšVítkovice - Gala večerJulie miluje ShakespearaKoptashow57. Zlín Film FestivalCopak bych vám lhal?Máme rádi ČeskoČeský lev 2011Rozmarná léta českého filmuUkaž se!!!


Aktualizace osobnostního profilu Varhan Orchestrovič Bauer: 3.11. 2023 18:33