Jonathan Brandis (1976 - 2003)


Jonathan Gregory Brandis byl synem Hollywoodu se vším všudy. Na obrazovkách se začal objevovat od tří let v nejrůznějších reklamách a televizních spotech. Postupně si zahrál v epizodních rolích široké škály televizních seriálu (PLNÝ DŮM, LA LAW, TO JE VRAŽDA NAPSALA, BÁJEČNÁ LÉTA...), než vešel do širšího povědomí jako čtrnáctiletý Bastian v druhém díle NEKONEČNÉHO PŘÍBĚHU. Krátce na to dostal hlavní dětskou roli Williama "Koktavého Billa" Denbrougha v horroru Stephena Kinga TO. V něm, mimo jiné s mladičkým Sethem Greenem, čelil smrtonostnému klaunu Pennywiseovi v podání Tima Curryho. Následovaly filmy MISTR KICKBOXU, kde se s Chuckem Norrisem učil bojovým uměním, a Disneyovská komedie BERUŠKY, ve které se naopak musel přestrojit za holku a pomoci tak dívčímu fotbalovému klubu.

Po odvysílání třetí a poslední série STRÁŽCE MOŘE již Jonathan nezaznamenal žádný větší úspěch. Objevil se v několika televizních snímcích jako PÁD DO TMY (seznámil se zde se svou pozdější láskou Tatianou Mali) či VOLÁNÍ DIVOČINY: NOVÉ DOBRODRUŽSTVÍ, které však prošly víceméně bez povšimnutí. Zkusil si také menší role na velkém plátně: ve westernu Anga Lee JÍZDA S ĎÁBLEM nebo ve Willisově HARTOVĚ VÁLCE.

Údajně z pocitu vlastního neúspěchu v přechodu z dětské hvězdičky na solidního herce spáchal ve svém bytě v Los Angeles sebevraždu oběšením. Nezanechal dopis na rozloučenou a tak jsou pravé příčiny tohoto tragického kroku nejasné. Zemřel ve věku nedožitých dvacetisedmi let. Jeho osud bohužel není v hollywoodu zdaleka první ani poslední.


13.4.1976
Danbury, Connecticut, USA
12.11.2003
Los Angeles, California, USA
Jonathan Brandis csfd

Bad Girls from Valley HighÚnik z Puerto Vallarta111 Gramercy ParkHartova válkaYear That Trembled, TheHurá na to!Jízda s ďáblemPřežili dvaHer Last ChancePád do tmyVolání divočiny: Nové dobrodružstvíDobrý král VáclavBeruškyMistr kickboxuOur Shining MomentMůj táta je duchToNekonečný příběh 2Otčím 2Oliver & PřáteléThe Wrong GuysOsudová přitažlivostUbohá bohatá dívkaMystery Magical SpecialStrážce mořeAladinova dobrodružstvíSaved by the Bell: The College YearsKřižovatkyBáječná létaParťáciFlashKvítkoLebkouniOheň GabrielůvTo je vražda, napsalaPlný důmWebsterBuck JamesGood Morning, Miss BlissSledge Hammer, policajt s.r.o.


Aktualizace osobnostního profilu Jonathan Brandis: 30.10. 2023 13:32