Petr Smazal 36 let


Petr Smazal se narodil 8.2.1988 v Plané u Mariánských lázní. Místo pohádek sledoval pirátské verze hororů, které mu domů nosil jeho povedený otec. Trochu poznamenaný všemi těmi nočními můrami, critters, gremlins, vetřelci a masakry se rozhodl vydat se na dráhu amatérského filmaře právě v tomto tématu. "Umění je za odměnu - nemám potřebu být odměňován příliš brzy. Mnohem lépe se bavím neuměním protože to je zábava. A film by měl být na prvním místě zábava."

V roce 2015 získal jeho film Darlings v rámci 48 HFP Prague několik ocenění. Například Round Up! (druhý nejlepší film festivalu) ale ceny si také odnesli herci Viktor Dyk a J.K. Sanchez za nejlepší hereckou dvojici.

Od února 2016 spolupracuje jako scénárista na třetí sérii pořadu Bedekr pro ČT.  Od konce roku 2016 se pak přidává ke scénáristům pořadu "Soudkyně Barbara". Od ledna 2017 píše magazín z vojenského prostředí "VIS MAIOR" pro ČT. Začíná také pracovat jako placový dramaturg pro pořad "Soudy Kláry Slámové" na TV NOVA (Zde pracuje také jako scenárista) . Od dubna roku 2017 vystupuje pod novou produkční skupinou VD PICTURES, která chystá několik televizních formátů.

Petr Smazal se v protředí TV cítí lépe než u filmu, což vedlo k tomu, že většinu svých režijních filmových projektů předal svým zkušenějším kolegům. Ponechal si pouze projekty RADEN a PSANCI na které stále shání prostředky.


8.2.1988
Planá, Československo
Petr Smazal csfd

PsanciSvatý MikulášBoží dar - příběhy českých potravinPatrolaBedekrSkutečné příběhySoudce AlexandrSoudy Kláry SlámovéAféry - neuvěřitelné životní příběhyNebezpečné vztahySoudkyně BarbaraHlasy z lahveExitusDarlingsRutinaFuneBrakMalá Velká LáskaWerewolfStandaShowNeuvěřitelný týden


Aktualizace osobnostního profilu Petr Smazal: 7.3. 2024 17:30