Martin Compston 39 let


Martin Compston je britský televizní a filmový herec, který v mládí hrál profesionálně fotbal. Vyrůstal v katolické rodině ve skotském městě Greenock, které se nachází ve správní oblasti Inverclyde. Vyrůstal v dělnické rodině a jak sám říká, měl velké štěstí, že měl tak skvělou mámu a tátu, kteří se jmenovali Liz a Jim Compstonovi a kteří pracovali velmi tvrdě a opravdu ho podporovali. Kdyby jako kluk někdy potřeboval něco jako nové kopačky, byly by tu vždy pro něj.

Navštěvoval St. Columba's High School v sousedním Gourocku, kde měl solidní výsledky, a to až do pátého ročníku, kdy opustil školu, aby si splnil svůj sen jako fotbalista, protože podepsal smlouvu s místním profesionálním fotbalovým týmem Greenrock Morton.

Po své fotbalové kariéře se Martin rozhodl zkusit něco úplně jiného. Účastnil se konkurzu, který probíhal na střední škole, kterou v té době navštěvoval, a protože nikdy předtím nehrál, tak byl zázrak, že se mu podařilo získat roli ve filmu. Dostal hlavní roli ve filmu Kena Loacha Sladkých šestnáct let, který se natáčel v jeho rodném kraji. Úspěch filmu na filmovém festivalu v Cannes mu ve Skotsku okamžitě zajistil status celebrity. On i jeho kolega William Ruane byli nominováni na nejslibnějšího nováčka na British Independent Film Awards, přičemž Martin tuto kategorii vyhrál.

Když mu bylo 25 let, tak se přestěhoval do Londýna, kde sdílel byt s Kylem Falconerem ze skotské indie rockové skupiny The View. Prozradil, že život v Londýně byl tehdy jedním z nejlepších období v jeho životě a jeho nejoblíbenější věcí bylo sledování lidí ve čtvrti Soho.


8.5.1984
Greenock, Renfrewshire, Scotland, Velká Británie
Martin Compston csfd

The 4th ReichZraněná srdceAlan Carr's Christmas CrackerMarie, královna skotskáModlitba lovceScottish MusselThe Legend of Barney ThomsonSviňákThe Great Train RobberyThe Wee ManComedownPiggySestraStriptérky vs. VlkodlaciWhen the Lights Went Out7livesFourHow to Stop Being a LoserTajemnýDonkeysPimpSoulBoyProkletý klubZmizení Alice CreedovéFreakdogSoudný denKrutý severPrůvodce k rozpoznání tvých svatýchRed RoadTicketsWild CountryNicelandSladkých šestnáct letRopná plošinaMayfliesOur HouseLine of DutyVigilHnízdečkoTraces


Aktualizace osobnostního profilu Martin Compston: 24.2. 2024 18:07