Lynn Bari (1913 - 1989)


Narodila se jako Margaret Schuyler Fisher ve městě Roanoke ve státě Virginia jako jediná dcera Johna Maynarda Fishera, původem z Tennessee, a Marjorie Halpen z New Yorku. Později se narodil ještě její maldší bratr John. Po smrti otce v roce 1920 se rodina přestěhovala do Lynchburgu ve Virginii. Zde Margaretina matka poznala reverenda Roberta Bizera, za kterého se provdala. Poté, co byl Robert přeložen, se rodina přestěhovala do Bostonu. Lynn později vzpomínala na to, že se jí a jejímu bratrovi spolužáci ve škole v Bostonu smáli kvůli jejich výraznému jižanskému přízvuku. Ve snaze zbavit se přízvuku začala Lynn docházet na lekce práce s hlasem a amatérského divadla. Lynn byla nadšená, když se ve 13 letech kvůli opětovnému přeložení otce rodina znovu stěhovala, tentokrát ale do Los Angeles. Ve 14 letech na divadelní škole si zvolila své umělecké jméno Lynn Bari, které vzniklo spojením jmen divadelní herečky Lynn Fontanne a autorky J. M. Barrie.

Lynnina slibná kariéra byla častokrát narušována problémy s její dominantní matkou alkoholičkou a také třemi nevydařenými manželstvími. Jejím prvním manželem se stal v březnu roku 1939 Walter Kane, manželství ale skončilo v listopadu roku 1943 rozvodem. Pouhé dva dny po rozvodu s Walterem se jejím druhým manželem stal producent Sidney Luft. Z tohoto manželství se jim v roce 1945 narodila dcera, která ale brzy zemřela, a o tři roky později syn John Michael. Ani narození syna ale manželství nezachránilo a manželé se v prosinci roku 1940 rozvedli. Potřetí a naposledy se provdala v srpnu roku 1955 za doktora Nathana Rickse, ale i toto manželství skončilo v červenci roku 1972 rozvodem. Ve věku 75 let zemřela Lynn na infarkt v kalifornské Santa Monice. V roce 2010 vydal filmový historik Jeff Gordon autorizovanou biografii nazvanou Foxy Lady, která vznikla z rozhovorů poskytnutých v krátkém časovém období před Lynninou smrtí.


18.12.1913
Roanoke, Virginia, USA
20.11.1989
Santa Barbara, California, USA
Lynn Bari csfd

The Young RunawaysElfego Baca: Six Gun LawTraumaDamn CitizenThe Women of Pitcairn IslandAbbott and Costello Meet the Keystone KopsFrancis Joins the WACSHas Anybody Seen My Gal?I Dream of JeanieI'd Climb the Highest MountainOn the LooseSunny Side of the StreetThe Kid from ClevelandMan from TexasÚžasný pan XHome, Sweet HomicideMargieNokturnoShockCaptain EddieSweet and Low-DownTampicoThe Bridge of San Luis ReyHello Frisco, HelloChina GirlManželky orchestruSecret Agent of JapanThe Falcon Takes OverThe Magnificent DopeThe Night Before the DivorceKrev a písekMoon Over Her ShoulderSleepers WestThe Perfect SnobWe Go FastZasněžená romanceCharter PilotCity of ChanceEarthboundFree, Blonde and 21Kit CarsonLillian RussellPier 13Charlie Chan in City in DarknessChasing DangerHollywood CavalcadeHotel for WomenNews Is Made at NightPack Up Your TroublesPardon Our NerveReturn of the Cisco KidAlways GoodbyeBattle of BroadwayCity GirlI'll Give a MillionJosetteMeet the GirlsMr. Moto's GambleNa slunné farměSharpshooters


Aktualizace osobnostního profilu Lynn Bari: 15.4. 2024 16:11