Daniela Giordano (1946 - 2022)


Daniela Giordano je rodačkou z Palerma. Narodila se 7.11.1947. Chodila do školy v italském Miláně, kde žila se svou rodinou deset let. Když jí bylo čtrnáct let, vrátila se celá její rodina zpět do jejího rodného Palerma na Sicílii. Tam také chodila na střední školu "Art Lycée“ specializující se na umělecké předměty. Do školy moc ráda Daniela nechodila a své vzdělání raději zdokonalovala ročním studiem na soukromé škole "British College", kde se naučila anglicky (dle jejích slov, lépe než z gramofonových desek Franka Sinatra, které velice ráda poslouchala).

Jako herečka se objevovala před kamerou v období asi patnácti let, přibližně mezi roky 1967 a 1982. Za tuto dobu jsme ji mohli vidět asi ve 40 filmech (komedie, westerny). Její debut byl v roce 1967 v roli Rosiny ve válečné komedii z malé sicilské vesničky I BARBIERI DI SICILA (režie Marcello Ciorciolini). Ještě ve stejném roce se objevila v komedii Enza Battaglia PLAY-BOY. Dále se objevila například ve filmech QUANTE VOLTE…QUELLA NOTTE (1972), nebo KRUTÝ ŘÍM ( Roma violenta – 1975). Její poslední role byly Claudia ve filmu DINERO MALTIDO a Marta ve filmu LE SEGRETE ESPERIENZE DI LUCA E FANNY. Daniela natočila několik snímků, kde částečně ukazuje svou nahotu. Neměla ráda tento aspekt své práce a několik snímků, kde byla požadována úplná nahota, odmítla.

Ze světa filmu odešla Daniela na počátku osmdesátých let minulého století, vrátila se zpět domů na Sicílii a tam se zabývá parapsychologií a ufologií. Obdržela cenu žurnalistů (Donald E. Keyhoe Journalism Award) za svůj článek "UFO v dějinách umění." Její výzkum mimozemského života byl zveřejněn na amerických školách (Extraterrestrial Life – Contemporary Issue Companion, Greenhaven Press, Inc., San Diego, CA).

Daniela Giordano dle svých slov nemá ráda italské filmy. Nelíbí se jí italský způsob, jak prezentovat určité části italské reality. Osobně dává přednost americkým filmům. Nejoblíbenějším filmem její kariéry byl snímek INQUISICIÓN (1976 – režie Paul Naschy), vzhledem k charakteru a příběhu filmu. Zde si zahrála hlavní roli Catheriny. Ve filmu o inkvizici bylo použito mnoho skutečných materiálů a věcí. Naschy měl povolení od muzea, takže například staré knihy se starými satanskými rituály, sarkofág a další, byly originály ze středověku.


7.11.1946
Palermo, Sicily, Itálie
18.12.2022
Palermo, Sicily, Itálie
Daniela Giordano csfd

Rückkehr nach RiminiErba celesteLe mille e una notte: Aladino e SherazadeSegrete esperienze di Luca e Fanny, LeDinero malditoL'AdolescenteInkviziceKara Murat Şeyh Gaffar'a KarşıLa portiera nudaLe impiegate stradaliPlameňák RomeoIl fidanzamentoIl vizio ha le calze nereInfermiera di mio padre, L'Krutý ŘímKrvavá magieCameriera, LaLa casa della pauraCasa de Las Muertas Vivientes, LaIl tuo vizio è una stanza chiusa e solo io ne ho la chiaveKrvavý pátekScansati... a Trinità arriva EldoradoTrinita a Sartana, synovéQuante volte... quella notteSuo nome era Pot, IlBolidi sull'asfalto a tutta birraI quattro pistoleri di Santa TrinitàLa sfida dei MacKennaOmbre roventiSartana: Ještě teplý a už zasypán pískemArmáda pěti mužůVedo nudoFrau Wirtin hat auch einen GrafenJoe... cercati un posto per morire!Lungo giorno del massacro, IlBarbieri di Sicilia, IPlay-BoyMerkwürdige Lebensgeschichte des Friedrich Freiherrn von der TrenckEstate, un inverno, Un'Eurotika!Maurizio Costanzo Show


Aktualizace osobnostního profilu Daniela Giordano: 16.11. 2023 16:56