Theo James 39 let


Charismatický, 1.85 urostlý herec a zpěvák Theodore Peter James Kenneth Taptiklis, jak zní celé jeho jméno, se narodil 16. prosince 1984 v Oxfordu, ve Velké Británii. Je nejmladší z pěti dětí. Rodiče Jane a Philips Taptiklis. Jamesův dědeček z otcovi strany je Řek, jeho další rodový původ obsahuje skotské a novozélandské kořeny. James navštěvoval gymnázium v Aylesbury. Na univerzitě v Nottinghamu vystudoval filosofii a získal bakalářský titul. V herectví je vyučený na Bristol Old Vic Theatre School.

V roce 2013 byl obsazen do hlavní role detektiva a později newyorského policejního komisaře Waltera Williama Clarka v televizním seriálu GOLDEN BOY. Dále si zahrál jednu z hlavních postav Tobiase Eatona známého jako „Čtyřka" v akčním sci-fi DIVERGENT podle novely Veronici Roth.

V roce 2009 byl James jmenován multimediálním filmovým časopisem Screen International „Hvězdou zítřka". Kromě herecké kariéry je James také zpěvákem a kytaristou londýnské kapely Shere Khan. 21. listopadu 2012 kapela oznámila na svých facebookovských stránkách, že dlouho nevystupovali, protože její členové věnují své úsilí jiným hudebním projektům.


16.12.1984
Oxford, England, Velká Británie
Theo James csfd

The MonkeyMr. Malcolm's ListZaklínač: Vlčí senArchivZloději a lhářiHow It EndsLife of the PartyLondýnská poleSkandál v OSNZoeAlianceTajný deníkUnderworld: Krvavé válkyVálka proti všemFrannyRezistenceDivergenceMísto nahořeThe Domino EffectUnderworld: ProbuzeníPřizdis*áčiPoznáš muže svých snůGentlemaniBílý lotosSanditonZakletý v časeCastlevaniaTemný krystal: Věk vzdoruZaklínačPolicajt z New Yorku


Aktualizace osobnostního profilu Theo James: 14.4. 2024 19:37