Caleb Landry Jones 34 let


Americký herec Caleb Landry Jones se narodil v Garlandu v americkém státě Texas a dětství strávil v nedalekém městečku Richardson. O herectví se začal zajímat při studiu na střední škole a jeho zcela první rolí byl kluk na kole v cenami ověnčeném dramatu bratří Coenů Tahle země není pro starý (2007). Poté se mezi lety 2008–2010 střídavě objevoval v seriálu Světla páteční noci z prostředí amerického fotbalu a v cenami ověnčeném Perníkovém tátovi. Po maturitě se rozhodl odstěhovat do Los Angeles a zkusit štěstí přímo v Hollywoodu. Ještě předtím si střihl malou roličku v dramatu Sociální síť (2011) a také vedlejší roli v hororu Poslední vymítání ďábla (2010). Druhý jmenovaný kus ale nezaznamenal moc velký úspěch u diváků ani kritiky.

Zdaleka nejúspěšnějším byl pro tohoto charizmatického Američana rok 2017, kdy hrál hned ve třech filmech nominovaných na Oscara. Z této trojice je divácky nejznámějším a kritiky velmi ceněný film Tři billboardy kousek za Ebbingem. V temném dramatu z prostředí amerického středozápadu Caleb ztvárnil podnikatele, který hlavní hrdince v podání Frances McDormand pronajme reklamní plochu, s níž chce nesmlouvavá žena dosáhnout spravedlnosti v případu své zavražděné dcery. Druhým nominovaným filmem bylo drama The Florida Project, pojednávající o svobodné matce, která se snaží zabezpečit svou malou dcerku, kde ve vedlejší roli zazářil Willem Dafoe. Posledním nominovaným titulem se stal horor Uteč, kdy se z nevinné návštěvy budoucího tchána a tchýně stane pro hlavního hrdinu v podání Daniela Kaluuya boj o život.

V témže roce si Caleb zahrál také v několika epizodách slavného mysteriózního seriálu Městečko Twin Peaks. Poté ztvárnil hlavní roli v psychologickém dramatu Do noci (2018), které mělo premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. I když byl film nominován na Křišťálový glóbus a kritika Calebův výkon chválila, u diváků se většinou nesetkal snímek s pochopením. O rok později se objevil v komediálním zombie hororu Mrtví neumírají (2019) od nestora amerického nezávislého filmu Jima Jarmusche, kde si zahrál spolu s Billem Murrayem anebo Adamem Driverem. V roce 2020 pak ztvárnil jednoho z vojáků americké základny v Afghánistánu ve válečném dramatu The Outpost natočeného podle skutečných událostí.

Kromě herectví je Caleb také nadaným hudebníkem a pod svým jménem vydal dokonce několik singlů. Ovládá hru na bicí, na klasickou i basovou kytaru a na foukací harmoniku. S kamarádem ze střední školy Robertem Hudsonem pak několik let vystupoval v psychedelické rockové kapele s názvem Robert Jones. V roce 2020 pak vydal své debutové studiové album s názvem „The Mother Stone“.


7.12.1989
Garland, Texas, USA
Caleb Landry Jones csfd

Two WolvesDogManFinchNitramThe ForgivenViena and the FantomesMrtví neumírajíPrůvodce přežití v New YorkuZákladnaDo nociDospělýTyrelWelcome the StrangerBarry Seal: Nebeský gaunerThe Florida ProjectTři billboardy kousek za EbbingemUtečVálka proti všemStonewallAž na dnoBůh ví, coGod's PocketZa vlast a královnuAntiviralByzantiumKontrabandSummer SongX-Men: První třídaPoslední vymítání ďáblaSociální síťPřesný zásahTahle země není pro starýMěstečko Twin PeaksPerníkový tátaSvětla páteční nociV jako VictoriaChildren of the Atom: Filming X-Men: First ClassMSN Exclusives


Aktualizace osobnostního profilu Caleb Landry Jones: 26.3. 2024 22:37