Frances Dee (1909 - 2004)


Jeden z významných filmových kritiků té doby, James Agee, o ní řekl: „Frances byla jednou z velmi mála žen ve filmu, které opravdu měly tvář“.

Mezi Francesiny další významné role patří role Amelie Sedley ve válečném romantickém dramatu BECKY SHARP s Miriam Hopkins v hlavní roli, role Sally v romantickém dramatu OF HUMAN BONDAGE s Bette Davis, nebo role Eileen Benson v PAYMENT ON DEMAND. Hlavní ženskou roli Katherine dostala například ve snímku Franka Lloyda IF I WERE KING, který byl nominovaný na čtyři Oscary. Jedním z jejích velmi známých filmů je nízkorozpočtový horor I WALKED WITH A ZOMBIE, kde si zahrála hlavní ženskou hrdinku Betsy Connell. Fraces k tomu později sdělila, že roli v tomto filmu přijala především proto, aby mohla své matce koupit nový automobil.

Při natáčení filmu THE SILVER CORD, kde ztvárňovala roli Hester, ji zaujal herec Joel McCrea, se kterým navázala vztah. Svatba se konala v říjnu téhož roku a manželé spou žili až do Joelovy smrti v roce 1990.

„Když jsem se vdala za Joela, chtěla jsem skončit s kariérou, ale Joel mě nenechal. Myslela jsem si, že manželství, domov a rodina jsou vše, po čem jsem toužila. Joel byl ale dost moudrý na to, aby věděl, že dříve či později se mi začne po mé práci stýskat“.


26.11.1909
Los Angeles, California, USA
6.3.2004
Norwalk, Connecticut, USA
Frances Dee csfd

Gypsy ColtMister ScoutmasterBecause of YouCattle DrivePayment on DemandReunion in RenoFour Faces WestThe Private Affairs of Bel AmiPatrick the GreatHappy LandPutovala jsem se ZombiíMeet the StewartsA Man BetrayedTak končí naše nocCoast GuardKdybych byl králemLoď ztracených dušíWells FargoDěvče z baruHalf AngelThe Gay DeceptionTrh marnostiComing-Out PartyFinishing SchoolKeep 'Em RollingOf Human BondageBlood MoneyHeadline ShooterKing of the JungleMalé ženyOne Man's JourneyThe Crime of the CenturyThe Silver CordIf I Had a MillionLove Is a RacketSky BrideThe Night of June 13The Strange Case of Clara DeaneThis Reckless AgeAmerická tragédieCaughtJune MoonNice WomenRich Man's FollyWorking GirlsA Man from WyomingAlong Came YouthFollow ThruManslaughterMonte CarloPlayboy of ParisTrue to the NavyWords and MusicFour Star PlayhouseThe Ford Television TheatreLux Video TheatreFireside TheatreThe Making of a Legend: Gone with the WindScreen Snapshots Series 14, No. 9Hollywood on Parade No. A-6


Aktualizace osobnostního profilu Frances Dee: 11.4. 2024 15:06