Mark Addy 60 let


Tento sympatický Angličan se narodil 14.1.1964 ve Velké Británii. Vystudoval herectví na Royal Academy of Dramatic Arts v Londýně. Účinkoval na různých divadelních scénách, i na jevišti Královského národního divadla. Uplatnil se také v TV, zprvu jako host v seriálech VELMI PODIVNÁ PRAXE, MEZI PŘEDPISY, POLDOVÉ.

V Hollywoodu mu byl svěřen ústřední part hromotluckého brontojeřábníka Freda Flintstonea v komedii podle populárního kresleného seriálu FLINSTONEOVI 2, dále si střihl menší roli ve filmu JACK FROST, po boku Michaela Keatona, nebo jako sluha v komedii ZPÁTKY NA ZEM, s Chrisem Rockem. Rozhodně se nám vštípil do paměti v roli Rolanda v PŘÍBĚHU RYTÍŘE, nebo přítele ve filmu STROJ ČASU. Také se mihl v komedii CESTA KOLEM SVĚTA ZA 80 DNÍ, objevil se podruhé s Heathem Ledgerem ve filmu POJÍDAČ HŘÍCHŮ a také si zahrál v KRAJINĚ SRDCE.


14.1.1964
York, England, Velká Británie
Mark Addy csfd

Ztracený králThe RunawaysMary Poppins se vracíČím víc mě přehlížíšLies We TellOasisUndercliffeBarneyho ženyBáječný život po životěRobin HoodVraždy v Yorkshiru: 1983Cesta kolem světa za 80 dníPojídač hříchůKrajina srdceStroj časuPříběh rytířeZpátky na zemFlintstoneovi 2 - Viva Rock VegasThe AnnouncementThe Flint Street NativityThe Last YellowJack FrostVelmi ženatý MalcolmDo naha!The Heart SurgeonDark Romances Vol. 2Do naha!Ropná plošinaSherwoodZločin na statkuÚtok v SalisburyZločiny z vřesovišťPán časuNew BloodStíny nad JerichemAtlantis


Aktualizace osobnostního profilu Mark Addy: 3.11. 2023 03:30