Doug Naylor 67 let


Doug Naylor se narodil v Manchesteru v Anglii. Studoval Chelthamovu nemocniční školu hudby a poté studoval na univerzitě v Liverpoolu, odkud byl ovšem vyhozen. Poté se živil jako prodavač. Po seznámení s Robem Grantem a vydělání nějakých peněz se mohl vrhnout konečně na svou autorskou práci. Nejprve začali psát pořady pro rádio (Son of Cliché nebo Wrinkles). Poté se konečně dostali k práci pro TV (stanice ITV).

Jeho další činností, mimo psaní scénářů a produkce, je režie. Zrežíroval několik dílů trpaslíka a téměř u všech asistoval. Zahrál si také v nějakém tom dílu trpaslíka a občas v nějakém pořadu. Doug Naylor je také spisovatelem. Společně s Robem napsal knihy Nekonečno vítá ohleduplné řidiče a Lepší než život. Sám je autorem knihy Poslední člověk.

V současné době se Doug věnuje psaní a produkování bonusů, které vycházejí na DVD verzích s trpaslíkem. V nich si také samozřejmě i zahraje. Také napsal i scénář k Red Dwarf Movie, který se bohužel zatím nedočkal realizace (čeká na ní už od roku 2001). Zda-li se někdy natočí, je ve hvězdách.

Jak je vidět, Doug Naylor je opravdu muž mnoha profesí. Režisér, herec, scénarista, spisovatel, producent... Ale hlavně se do světa filmu zapsal jako jeden z autorů legendárního seriálu ČERVENÝ TRPASLÍK.


31.12.1956
Manchester, England, Velká Británie
Doug Naylor csfd

Red Dwarf: Identity WithinSpitting Image: Down and Out in the White HouseČervený trpaslíkComedy PlayhousePushing Up DaisiesSpitting ImageČervený trpaslík - Zpátky na ZemiRed Dwarf: Smeg OutsRed Dwarf: Smeg UpsCan't Smeg Won't SmegComic ReliefFirst AidsRed DwarfSpitting Image: The Ronnie and Nancy Show


Aktualizace osobnostního profilu Doug Naylor: 1.3. 2024 04:26