Laurent Stocker 50 let


Laurent Stocker se na hereckou dráhu připravoval od počátku 90. let v dramatických kurzech, nakonec studoval na Národní konzervatoři dramatického umění v Paříži (1993-1996), zároveň absolvoval studium literatury na Sorbonně. Jako herec začínal na různých pařížských scénách, především ale zazářil na každoročním divadelním festivalu v Avignonu (Jindřich V., Balkón). Zároveň získal první zkušenosti před kamerou v rámci televizních seriálů.

Před filmovou kamerou se začal uplatňovat v menších rolích od konce devadesátých let (MARKÝZ DE SADE – Sade, 2000). Více pracoval pro televizi, která pořizovala adaptace divadelních představení (KROCAN – Le dindon, 2003; EZOPOVY BAJKY – Fables de Fontaine, 2006; FIGAROVA SVATBA – Le mariage de Figaro, 2008). Spolupráce s filmem jej vynesla na výsluní popularity až s romantickým příběhem PROSTĚ SPOLU (Ensemble, c′est tout, 2007). Tady hrál zakřiknutého koktavého aristokrata Philiberta s hereckými ambicemi a tato role mu vynesla Cézara a cenu Prix Raimu, o něco později pak i diváckou cenu na festivalu v Tokiu.

Tento úspěch pochopitelně zvýšil zájem o Stockera jako filmového herce, a přestože tradice Comédie Française filmovému umění příliš nepřejí, následně dostal velké role v dalších snímcích (SPOLEČENSKÁ PRAVIDLA – Le code a changé, 2008; ŠVIHÁK AJŤÁK – Cyprien, 2009). Znovu točí také v televizi, kde například účinkoval v inscenaci úspěšné hry JENOM KONEC SVĚTA (Juste la fin du monde, 2010). Kromě Comédie Française účinkuje Stocker i na jiných scénách, hraje například v divadle Théâtre du Vieux-Colombier. V roce 2008 obdržel od francouzského ministerstva kultury Řád umění a literatury.


23.5.1973
Saint-Dizier, Francie
Laurent Stocker csfd

Letní mrázPrezidentova ženaAnnie se zlobíGoliathLa Grande MagieEmma BovaryMes très chers enfantsMuži na pokraji nervového zhrouceníDe GaulleTriumfVilla CapriceLes EstivantsGarde alternéeCézanne a jáDiaboliqueAnge et GabrielleCapriceChic !Les NaufragésLes trois soeursMon cher petit villageTag der Wahrheit1001 gramůManon LescautMeurtre en trois actesTirez la langue, mademoiselleDům v BretaniMiroir mon amourMinistrNuit blancheUmění milovatFractureJe ne dis pas nonSpolečenská pravidlaUn homme d'honneurŠvihák ajťákMariage de Figaro, LeProstě spoluAux aboisSvatojakubská pouťDindon, LeConfession d'un dragueurMarkýz de SadeL'Enfant des terres blondesLa mort du ChinoisBardotCitoyens clandestinsJeux d'influenceSous contrôleOussekine


Aktualizace osobnostního profilu Laurent Stocker: 17.11. 2023 22:40