Aneurin Barnard 36 let


Aneurin Barnard je britský filmový, seriálový a divadelní herec. Jeho mateřským jazykem je velština. Svou první televizní roli získal už v patnácti letech, divadelní kariéru začal na střední škole. Je absolventem konzervatoře Royal Welsh College of Music & Drama.

Ve filmovém světě se poprvé Aneurin prosadil v roce 2011 v historickém válečném filmu Ironclad. Ve stejném roce hrál ve filmovém muzikálu Hunky Dory, který se odehrává v 70. letech a Aneurin zde zpívá písně Davida Bowieho či Electric Light Orchestra. Ve filmu z produkce BBC We'll Take Manhattan (2012) ztvárnil legendárního módního fotografa časopisu Vogue Davida Baileyho, jeho múzu, módní ikonu Jean Shrimpton si zahrála Karen Gillan. Nejvíc mu sluší role v historických kostýmních filmech a seriálech jako je Vojna a mír (od r. 2016), Skandální život Lady Worsleyové (2015) anebo Bílá královna (od r. 2013), kde mu připadla výrazná role Richarda, vévody z Gloucesteru, pozdějšího krále Richarda III.

Rok 2017 byl pro Aneurina Barnarda pracovně velmi zajímavý, zahrál si Mozarta ve filmu Mezihra v Praze, policejního konstábla v seriálu SS-GB, který se odehrává v alternativním světě, kde nacisté vyhráli Bitvu o Británii a francouzského vojáka ve válečném velkofilmu Christophera Nolana, Dunkerk.

V dubnu 2017 se Aneurin oženil se svou dlouholetou přítelkyní Lucy.


8.5.1987
Ogwr, Mid Glamorgan, Wales, Velká Británie
Aneurin Barnard csfd

Kouzelný svět Davida CopperfieldaRadioaktivitaStehlíkDead in a Week (Or Your Money Back)Mr. Olympia - Příběh bratrů WeiderovýchDunkerkMezihra v PrazeTrpká úrodaProč zabili JežíšeShomerSkandální život Lady WorsleyUnder Milk WoodMary, Queen of ScotsPoklad kapitána ČernovousePopelka v pastiProkletí Midasovy skříňkyThe Truth About EmanuelCitadelElfie HopkinsThe FacilityWe'll Take ManhattanPowderProstě skvěláTemplářThe Catch1899Gangy z BirminghamuTichá dohodaHrubá kůžeSherwoodVraždy v MidsomeruSS-GB: Hitler v BritániiThirteenVojna a mírCilla


Aktualizace osobnostního profilu Aneurin Barnard: 31.10. 2023 17:07