Owen Teale 63 let


Rodné jméno tohoto herce je Owen Nigel Courtney Teale. Narodil se ve Swansea a vyrůstal v North Cornelly. V roce 1980 byl přijat na Guilford School of Acting. V mládí příležitostně vystupoval v Porthcawl Little Theatre, poté působil v Royal Shakespeare Company a National Theatre. Hrál například v divadelních hrách Ivanov, Kupec benátský, nebo Julius Caesar.

Byl nominován na Laurence Olivier Theater Award a v roce 1997 získal Tony Award za roli Torvalda ve hře norského dramatika Henrika Ibsena A Doll's House (Nora). Je podruhé ženatý, má tři děti a miluje rugby a pivo.


20.4.1961
Swansea, West Glamorgan, Wales, Velká Británie
Owen Teale csfd

Save the CinemaWisdom for HeroesJdi za svým koněmTolkienNocturneUnder Milk WoodFold, TheIt's AliveJedno jako druhýLove Me ForeverThe ChildrenPoslední legieTsunami: NásledkyDěsivá minulostJack Brown and the Curse of the CrownKrál ArtušZrazení KristaKonference ve WannseeThe Search for John GissingKleopatraVišňový sadMarco Polo: Haperek Ha'aharonDeath of a SalesmanGuerre des moutons, LaNebezpečná dámaThe Vacillations of Poppy CarewDravecRobin HoodNa předměstíWar RequiemRopná plošinaVlkVraždy v PembrokshireČas čarodějnicDeep StateRudí zrádciPulseHoudini and DoyleHra o trůny


Aktualizace osobnostního profilu Owen Teale: 30.10. 2023 15:08