Mireille Mathieu 77 let


Mireille Mathieu, francouzská zpěvačka a šansonierka, se narodila 22. července 1946 ve Francii v Avignonu, jako nejstarší ze čtrnácti dětí do rodiny kameníka. Zpívání milovala od dětství, a tak se v roce 1962 přihlásila do pěvecké soutěže On chante dans mon quartier, kterou pořádal starosta Avignonu, a kde Mireille skončila na druhém místě za Michelle Torr. O dva roky později tuto soutěž vyhrála s písní La Vie en Rose ona sama, kterou dodnes zpívá jako ústřední melodii na svých koncertech.

Mireille Mathieu také nazpívala slavné duety jako Un homme et une femme, Tout a changé sous le soleil, Celui que j'aime, Les Moulins de mon cœur, C'est en septembre, You and I/Toi et moi, Quiereme Mucho/Où est passée ma bohème, La Tendresse, Une vie d'amour, À quoi ça sert l'amour a spoustu dalších. Jejími pěveckými partnery byli např.: Charles Aznavour,  Michel Legrand, Sacha Distel, Johnny Hallyday, Julio Iglesias, Michel Sardou nebo Frank Sinatra. Také byla první západní zpěvačkou, která koncertovala v Číně. Velmi oblíbená je v Rusku, kde zpívala se sborem Rudé armády. Několikrát koncertovala i v Československu. Mireille Mathieu je držitelkou řady ocenění.

Mireille Mathieu je dodnes svobodná a bezdětná dáma. Nejlépe se cítí v kruhu úzce rodinném a obklopena svými přáteli. O svém životě napsala knihu Oui, je crois ve spolupráci s Jacqueline Cartier, vydanou v roce 1987 a La véritable Mireille Mathieu ve spolupráci s Emmanuel Bonini vydanou v roce 2005. Za svou kariéru nazpívala zhruba 1200 písní v devíti jazycích. Vydala na 40 alb. V roce 2012 vydala album převzatých písní od Edith Piaf. V současné době připravuje nové německé album Wenn mein Lied deine Seele küsst. 


22.7.1946
Avignon, Francie
Mireille Mathieu csfd

Mireille Mathieu à L'Olympia - 40 ans d'amour et d'émotionŠťastný nový rokNovinářTéléthonL'académie des 9Dee TimeTop à...Legenden - Mireille MathieuMireille Mathieu – Singen, nur singen!PopStoryPeter Alexander - der Große!Zlatá LýraŠťastie na pätáchReportersBratislavská lýra 1985Bratislavská lýra: Mireille MathieuMireille MathieuSchlagerbooom Open Air - Die Stadionshow in ÖsterreichDie ZDF-Kultnacht - Die schönsten Schlager der 70erEin Kessel BuntesWiedersehen macht Freude - Axel Bulthaupt präsentiert Perlen der MDR-UnterhaltungLe grand showComment ça va bien!Starko!T'empêches tout le monde de dormirLes grands du rireOn ne peut pas plaire à tout le mondeBeckmannLe plus grand cabaret du mondeVivement dimancheVivement dimanche prochainLe monde est à vousLes EnfoirésMelodien für MillionenVictoires de la musiqueCadence 3A něco navícStarsPalmarèsDes O'Connor TonightLa nuit des CésarsLes rendez-vous du dimancheMidi-PremièreNuméro unEin Kessel BuntesHätten Sie heut' Zeit für mich?Le Grand échiquierMidi TrenteCadet RousselleDalli DalliLes étoiles de la chansonPeter Alexander präsentiert SpezialitätenMusic-Hall à ProvinsStarparadeTiltVergißmeinnichtLa grande farandoleMusik aus Studio B


Aktualizace osobnostního profilu Mireille Mathieu: 23.11. 2023 03:08