Faith Hill 56 let


Faith Hill se narodila jako Audrey Faith Perry ve městě Jackson ve státě Mississippi a byla adoptovaná rodiči Emmou a Teddem Perry. Už jako u malého děvčete se projevila její láska k hudbě, a tak se stala členkou babtistického sboru v kostele ve městečku Star, kde vyrůstala. V mládí se nechávala inspirovat takovými hudebními legendami, jako Willie Nelson, Aretha Franklin, Ammyla Harris, Elvis Presley nebo Patsy Cline. Po dokončení vzdělání šla za svým snem, odstěhovala se do Nashvilu a snažila se prorazit ve světě country music.

V roce 1996 se provdala za slavnějšího country zpěváka Tima McGrawa, s nímž tvoří manželský pár dodnes a mají spolu tři dcery Audrey, Gracie a Maggie. Její hudební kariéra začala prudce stoupat a Faith Hill se stala jednou z největších představitelek americké country music 90. let a počátku nového století. V roce 1998 vydala třetí album „Faith“, které obsahuje hit „This Kiss“, který zněl ve filmu Magická posedlost se Sandrou Bullock a Nicole Kidman. Píseň „Let Me Let Go“ se zase objevila ve filmu Vzkaz v lahvi s Kevinem Costnerem. Obrovský úspěch přišel s albem následujícím, „Breathe“. Za něj získala tři ceny Grammy a stala se jednou z nejžhavějších hudebních hvězd. Největší konkurentkou jí byla snad jen Shania Twain nebo Martina McBride. Začátek nového století byl ve znamení společného turné s manželem (turné si pak zopakovali ještě dvakrát v rozmezí několika let) a nazpívání titulní vánoční písně „Where Are You Christmas“ k filmu Grinch s Jimem Carreym v hlavní roli.

Celosvětový úspěch ovšem slavila s nazpíváním titulní písně „There You'll Be“ k válečnému dramatu Pearl Harbor s Benem Affleckem a Joshem Hartnettem. Píseň byla nominována na Oscara i Zlatý Glóbus. Faith Hill se díky této písni stala velmi slavnou hlavně v Evropě a její další album bylo velmi očekáváno. To bylo vydáno v roce 2002 pod názvem „Cry“, které bylo mnohem více pop-rockové a získalo cenu Grammy.

První velkou filmovou příležitost jako herečka získala ve filmu Stepfordské paničky režiséra Franka Oze. V tomto snímku se sešla s herci jako Nicole Kidman, Matthew Broderick, Glenn Close, Christopher Walken, Bette Midler či John Lovitz. Její role Sarah Sunderson byla sice velmi malá, ale značně charakteristická pro děj. O dva roky později, v roce 2005, vydává album „Fireflies“, kterým se vrací ke country a za duet s manželem Timem McGrawem získává svoji pátou Grammy. Poté se na nějakou dobu odmlčela a věnovala se rodinnému životu a výchově tří dcer, zatímco manžel Tim McGraw se věnoval svým hudebním a filmovým projektům. Následovalo vydání vánočního alba „Joy To The World“, několika kompilací s největšími hity a několik účastí na filmových soundtracích.


21.9.1967
Jackson, Mississippi, USA
Faith Hill csfd

DixielandStepfordské paničky1883YellowstoneWynonna Judd: Between Hell and Hallelujah1883: The Road WestBluebirdMoje noc s GRAMMYCMT: The Greatest - 40 Greatest AlbumsCMT: 100 Greatest Music VideosSoundstageIntimate PortraitTim McGraw feat. Faith Hill - Speak to a GirlTim McGraw feat. Faith Hill - The Rest of Our LifeFaith Hill: There You'll BeVarious Artists: One Heart at a TimeCBS MorningsA Year in MusicThe Kelly Clarkson ShowThe World's Best51st Annual CMA AwardsGrammy Awards 2013Dish Nation2005 American Music AwardsCMT InsiderThe 45th Annual Grammy AwardsThe 2002 Billboard Music AwardsThe 2000 Billboard Music AwardsThe 34th Annual Academy of Country Music AwardsThe 33rd Annual Academy of Country Music AwardsThe 24th Annual American Music AwardsAccess Hollywood1995 Billboard Music AwardsThe 21st Annual American Music AwardsThe 29th Annual Academy of Country Music AwardsNoční show Davida LettermanaMusic StationOprah showGood Morning America


Aktualizace osobnostního profilu Faith Hill: 13.2. 2024 09:26