Daft Punk


Pařížské hudební duo, které tvoří Thomas Bangalter a Guy-Manuel de Homem-Christo, bylo založeno v roce 1993 v Paříži.

Po dvou letech experimentování, nahrála kapela singlovou skladbu Da Funk, která se stává komerčně úspěšnou a kapela se dostává do širšího povědomí lidí. Následně v roce 1996 podepisují smlouvu s Virgin records a konečně v roce 1997 vychází jejich první studiové album Homework, které je dodnes považováno za jedno z nejvlivnějších alb poslední dekády dvacátého století. K tomuto albu byla vydána videa režírována režiséry jako jsou Spike Jonze, Michel Gondry, Roman Coppola a Seb Janiak. Jakási kolekce těchto videí byla vydána v roce 1999 pod názvem D.A.F.T.

Další album s názvem Discovery vzniklo v roce 2001, díky kterému se prosazují nejen na britské scéně (2. místo v britské hitparádě), ale i za oceánem ve Spojených státech. O dva roky později pak přichází režisér Kazuhisa Takenouči s filmem Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem, který je celý natočen podle hudby Daft Punk z posledního vydaného alba.

Třetí album Human After All, vydané 2005, nebylo zdaleka tak úspěšné, jako první dvě alba, ale i přes tento fakt byli nominováni na cenu Grammy.Zatím posledním albem kapely je Random Access Memories z roku 2013, které bylo kritikou přijato velmi vlídně. Mezi těmito dvěma alby se duo zasloužilo o soundtrack k filmu TRON: Legacy a krátkometrážnímu Tron: The Next Day.

Daft Punk csfd

TRON: Legacy 3DInterstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystemDaft Punk: EpilogueThe Weeknd feat. Daft Punk - StarboyPharrell Williams feat. Daft Punk - Gust of WindDaft Punk - Lose Yourself to DanceDaft Punk feat. Julian Casablancas - Instant CrushDaft Punk: DerezzedDaft Punk: Robot RockDaft Punk : Around the WorldDaft Punk: Da FunkD.A.F.T.Tron: The Next DayElectromaMichel Gondry, Do It YourselfShut Up and Play the PianoAmerická 90. létaDaft Punk UnchainedThe Work of Director Michel GondryThe Weeknd feat. Daft Punk - I Feel It ComingDaft Punk feat. Pharrell Williams: Get LuckyDaft Punk - One More TimeGrammy Awards 2017Grammy Awards 2014Grammy Awards 2008MTV Video Music Awards 2001


Aktualizace osobnostního profilu Daft Punk: 30.3. 2024 06:14